Národní park Šumava: Šumavská mozkovka počtvrté

13.01.2018 11:40

Nabízíme vám už čtvrtou sérii soutěžních článků Šumavské mozkovky. Jsou důkazem, že na Šumavě je stále co zkoumat a co poznávat.

Národní park Šumava: Šumavská mozkovka počtvrté
Foto: NP Šumava
Popisek: Národní park Šumava

A že ta poznání nevedou ke zdánlivě jasným výsledkům - na to jsme si na Šumavě už vlastně zvykli! O to napínavější čtení to nakonec je!

Rádi bychom prostřednictvím vědců soutěžících o co nejlepší popularizační článek zapojili i vás do zkoumání tajů přírody a nabídli vám možnost hlasováním vybrat ten text, který se právě vám zdá nejlepší, nejsrozumitelnější, nebo nejzajímavější.

Takže, pokud přijmete naši výzvu, nepromarněte termín pro zaslání svého výběru!

Krásné počtení přeje

Pavel Hubený
Ředitel Správy Národního parku Šumava

Pokud vás tato soutěž zajímá, stačí, abyste si texty přečetli ZDE, vybrali ten, který vás nejvíc oslovil, ať tématem, závažností sdělením nebo pouze jazykem, jakým je napsán, a poslali příslušný hlasovací lístek (součást časopisu Šumava zima 2017) na adresu Správy NP Šumava, nebo hlasovali pomocí e-mailu.

No a pak přijde sčítání hlasů a stanovení pořadí soutěžících podle úspěšnosti u čtenářů. A zasednutí odborné poroty, která všechny texty ohodnotí z hlediska jejich odbornosti a popularizační kvality, aby i ona stanovila svého vítěze. Ten vámi vybraný získá drobnou plastiku Šumavské mozkovky tak, jak si ji představují žáci základní školy v Borových Ladech. Při udělování ceny pak vylosujeme jednoho z vás, kterému nabídneme pobyt v některém z ubytovacích zařízení Správy.

Hlasovat pro jednotlivé články můžete ještě do 11. února 2018.

Pravidla hlasování ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…