Národní zemědělské muzeum: Historická technika pohledem studentů

14.04.2019 16:11

Od pátku 26. dubna mají návštěvníci Národního zemědělského muzea v Praze možnost zhlédnout výstavu kreseb Kouzlo historické techniky. Už 13. ročník výstavy prezentuje práci studentů katedry architektury ČVUT v Praze. Výstava je umístěna v expozici Jede traktor a potrvá až do 9. června.

Národní zemědělské muzeum: Historická technika pohledem studentů
Foto: nzm.cz
Popisek: Národní zemědělské muzeum - logo

Ve spolupráci s Českým vysokým učením technickým v Praze pořádá Národní zemědělské muzeum již 13. ročník výstavy kreseb posluchačů 2. ročníku studijního programu Architektura a stavitelství katedry architektury. Výstava se uskuteční v prostorách expozice Jede traktor, kde se studenti již tradičně kreslení věnují. Společným znakem kreseb je originální autorské vyjádření řady vystavených exponátů, v případě našeho muzea především traktorů i dalších zemědělských strojů a techniky. Nápaditost, dobré ovládnutí techniky kresby a také snaha o věrné a detailní provedení jsou společným jmenovatelem vystavených kreseb. Nejlepší práce studentů vystavené v předchozích letech již trvale zdobí některé muzejní expozice Národního zemědělského muzea v Praze i jeho mimopražských poboček. Výstavu je možné navštívit až do 9. června. „Jsme rádi, že naše expozice historické zemědělské techniky není jen svědkem minulosti, ale může být i inspirací pro současnou generaci studentů technických oborů,“ říká náměstek generálního ředitele Národního zemědělského muzea Jiří Houdek.

Akce se koná ve spolupráci s Katedrou architektury Stavební fakulty ČVUT v Praze a pod záštitou starosty Městské části Praha 7 Jana Čižinského.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…