Národní zemědělské muzeum: S Životem u vody seznámí návštěvníky Muzejní noc na loveckém zámku Ohrada

21.05.2019 7:34

V sobotu 25. května je nejen pro rodiče a děti přichystána Muzejní noc v Národním zemědělském muzeu Ohrada. Od 16 do 22 hodin se mohou malí i velcí návštěvníci dozvědět, jak se žije rostlinám a zvířatům v blízkosti vodních ploch a toků. Připraven je také doprovodný program a živá hudba.

Národní zemědělské muzeum: S Životem u vody seznámí návštěvníky Muzejní noc na loveckém zámku Ohrada
Foto: zamekhluboka.info
Popisek: Lovecký zámek Ohrada

Muzeum lesnictví, myslivectví a rybářství na loveckém zámku Ohrada zve návštěvníky na muzejní noc na téma Život u vody. Během sobotního odpoledne a večera se dozví, že hráze rybníků obývají nejen mnozí zajímaví živočichové, ale najdou tu i leckteré houby, vyzkouší si, kolik váží naše běžné druhy ryb, jak rybaří zvířata a jak lidé. Mohou si také prohlédnout expozici živých rostlin a vodních živočichů od ryb až po pijavice a v muzeu poslechnout přednášku o racích. Čekají je i názorné ukázky, naučné soutěže nejen o přírodě a hlavně spousta zábavy pro malé i velké. V rámci pestrého doprovodného programu se například dozví, jak se pletou sítě, jak se hází sítí vrhačkou či jak se z rybích šupin vyrábějí dekorativní vzory na oděvy. Během odpoledne akci doprovodí lidové písně kapely Bedrník. „Lovecký zámek Ohrada sídlí mezi Munickým rybníkem a rybníkem Velký Zvolenov. Máme tak ideální možnost zprostředkovat našim návštěvníkům zážitek ze setkání s faunou a flórou rybniční soustavy jihočeského regionu,“ říká náměstek generálního ředitele Národního zemědělského muzea a ředitel pobočky Ohrada Jiří Houdek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…