Nejoblíbenějším řidičem LK je Jiří Štefánek a průvodčí Petra Kudláčková

11.12.2014 11:41

V anketě o nejoblíbenějšího řidiče autobusu a průvodčí ve vlaku zvítězili pro rok 2014 řidič Jiří Štefánek ze společnosti BusLine a.s. a průvodčí Petra Kudláčková z firmy Vogtlandbahn.

Nejoblíbenějším řidičem LK je Jiří Štefánek a průvodčí Petra Kudláčková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Autobusové nádraží, ilustrační foto

Hlasy získali prostřednictvím webové stránky  http://www.iidol.cz/ v době od ledna do 14. listopadu letošního roku. „Celkem hlasovalo, došlo cca 1 600 cestujících,“ uvedl ředitel KORID LK Jiří Hruboň. Anketa se vyhlašuje od roku 2010.

Průvodčí Petra Kudláčková pracuje u společnosti Vogtlandbahn od roku 2010, přesně od 12. 12. „Jezdím s Trilexem na trati Liberec – Žitava – Varnsdorf -  Rybniště/Seifhennersdorf třikrát denně a moc mě to baví,“ prozradila paní Petra s tím, že největší problémy jsou s cestujícími - šetřílky kteří si koupí jízdenku do určité stanice a chtějí vystupovat později. „Třeba mají lístek do Chotyně a dělají, že přejeli a chtějí vystoupit v až Hrádku. To se jim však nedaří,“ doplnila s šibalským výrazem v obličeji.

„Naše paní průvodčí je myslím u nás od počátku spokojená. Je vlídná a zároveň přísná, a takové mladé lidi potřebujeme,“ pochválil a pogratuloval nejoblíbenější průvodčí Libereckého kraje Jaroslav Šulc z mateřské společnosti Vogtlandbahn.

Jiří Štefánek se vyučil automechanikem a 11 let pracoval v dílnách ČSAD. Za volant autobusu sedl v roce 1998, nejprve na trase Liberec - Brno, nyní hobluje silnici mezi Bukovinou a Nemocí Turnov na třináctikilometrové trati.

„Ujedu denně 170 kilometrů, vypadá to, že podle nového jízdního řádu najedu denně dvě stovky,“ řekl usměvavý šofér žijící v Dolánkách.

Na závěr slavnostního ceremoniálu všichni přítomní zhlédli na parkovišti LK (vedle budovy býv. VÚTS) prezentaci autobus dle standardů IDOL (vnější světelné orientace + vnitřní LCD obrazovky + akustická hlášení) v autobuse dopravní společnosti OSNADO spol. s r.o., člen skupiny ARRIVA. Kompletní vybavení přijde na cca 200 tisíc Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…