Nejvýkonnější projektory Epson pro pevnou instalaci s ultra vysokým světelným výkonem

08.07.2014 14:19

Špičkové projektory řady EB-Z11000 přináší prvotřídní obrazovou kvalitu do tržního segmentu pevných instalací a do oblasti pronájmu projekční techniky.

Nejvýkonnější projektory Epson pro pevnou instalaci s ultra vysokým světelným výkonem
Foto: EPSON
Popisek: EPSON

Společnost Epson představila jedenáct nových výkonných projektorů, které nepochybně upevní její vedoucí pozici na trhu s projektory pro pevnou instalaci. Nová řada EB-Z11000 je určena zejména pro použití ve velkých místnostech a prezentačních prostorách pro více než 60 osob. Zahrnuje první projektory Epson, které v rozlišení WUXGA dosahují světelného výkonu až 10 000 lumenů.

Přestože byly produkty řady EB-Z11000 primárně navrženy pro velké prostory, jednotlivé modely mají velký potenciál prosadit se i v segmentu pronájmu projekční techniky. Osloví také zákazníky, hledající řešení pro digitální reklamu, neboť u všech projektorů řady EB-Z11000 je možné využít funkci zobrazení na výšku, což je pro účinnou prezentaci mnoha reklamních nápisů a poutačů ideální.

Roman Vejražka, Business Account Manager společnosti Epson Europe, vysvětluje: „Uvedením nové řady EB-Z11000 posílila společnost Epson svou pozici na trhu s projektory pro pevnou instalaci. Nové modely projektorů s jedinečnou 3LCD technologií najdou široké využití nejen v zasedacích místnostech, univerzitních posluchárnách, muzeích a konferenčních centrech, ale hodí se do jakéhokoli prostředí, kde je nutné zajistit maximálně jasný a ostrý obraz za různých světelných podmínek.“

Všechny projektory Epson, včetně řady EB-Z11000, jsou vybaveny nejmodernějšími technologiemi a flexibilními funkcemi. Základem je unikátní pokročilá 3LCD technologie společnosti Epson, která je zárukou kvalitního a výjimečně jasného obrazu ve fantasticky živých barvách, a to za jakýchkoli světelných podmínek, dokonce i za denního světla. Díky panelům 3LCD je možné dosáhnout dokonalého obrazu se stejně vysokým bílým a barevným světelným výstupem.

Instalace nových projektorů je velmi snadná. S novým unikátním objektivem s velmi krátkou projekční vzdáleností se lze přizpůsobit požadavkům daným konkrétní místností. Volitelný objektiv LU02 umožňuje umístit projektory velmi blízko k projekční ploše, aniž by tím utrpěla kvalita nebo rozměry promítaného obrazu. Díky unikátnímu poměru projekční vzdálenosti tohoto objektivu 0,64–0,77 : 1 jsou nové modely EB-Z11000 skvělým řešením i v případě, že není k dispozici dostatek prostoru pro instalaci. Všechny modely jsou navíc kompatibilní i s ostatními volitelnými objektivy Epson řady Z.

Nové projektory jsou vybaveny také dalšími všestrannými funkcemi: všechny modely lze například instalovat v rozsahu otočení 360 stupňů a díky širokému rozsahu posunu objektivu je lze flexibilně natáčet podle potřeby všemi směry. K dispozici je rozhraní Wi-Fi a také rozhraní HDBaseT, které umožňuje připojení až pěti zdrojů obrazu pomocí jediného kabelu. Pro kalibraci může uživatel využít zkušební obrazce, funkce Epson „Super Resolution“ poskytuje ostřejší obraz a funkce „edge blending“ slouží ke skládání obrazu z více projektorů.

11 nových modelů řady EB-Z11000 bude k dispozici buď v bílém nebo černém provedení.

Součástí řady EB-Z11000 je pět projektorů s rozlišením WUXGA, přičemž čtyři z nich jsou vybaveny vstupy SDI pro velkoplošnou projekci obrazového signálu ve vysokém rozlišení a technologií interpolace pro plynulejší zobrazení pohyblivých snímků. Bílý EB-Z10000U a černý EB-Z10005U se světelností 10 000 lumenů představují nejvýkonnější projektory s rozlišením WUXGA, které kdy společnost Epson vyvinula. Bílý EB-Z9870U a černý EB-Z9875U dosahují světelného výkonu 8 700 lumenů v rozlišení WUXGA, zatímco EB-Z9750U nabízí světelnost 7 500 lumenů (také v rozlišení WUXGA).

Řada EB-Z11000 dále zahrnuje tři bílé projektory s rozlišením WXGA – jedná se o EB-Z11000W (11 000 lumenů), EB-Z9900W (9 200 lumenů) a EB-Z9800W (8 300 lumenů). Bílý EB-Z11000 a černý EB-Z11005 dosahují světelného výkonu 11 000 lumenů v rozlišení XGA. Model EB-Z9870 pak nabízí světelnost 8 700 lumenů v rozlišení XGA.

Projektory řady EB-Z11000 budou uvedeny na trh v létě 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …