Nemocnice České Budějovice: MUDr. Petr Valha, Ph.D. je nově školitelem robotické operativy v gynekologii

26.02.2023 16:11 | Tisková zpráva

Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice České Budějovice, a.s. získalo status školicího (proktorského) centra pro robotickou operativu v gynekologii.

Nemocnice České Budějovice: MUDr. Petr Valha, Ph.D. je nově školitelem robotické operativy v gynekologii
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

Operatér MUDr. Petr Valha, Ph.D., se stal školitelem, tzv. proktorem. Spolu s FN Olomouc jsme jedinými centry v České republice s tímto statusem. 

Anketa

Kvitujete postup vlády Petra Fialy ve věci války na Ukrajině?

2%
96%
hlasovalo: 48201 lidí

Proktor provádí supervize při instalaci nového robotického systému daVinci do dané nemocnice, dohlíží na rozvoj operatéra a operačního týmu. Je nápomocen nejen radou, tipy a triky, ale také přípravou na možné komplikace. Aktuálně školíme v našich prostorách gynekologický tým z Krajské nemocnice Liberec, a.s., dalším v pořadí je tým z Nemocnice Jihlava, p.o. Jedná se o tréninku operačních týmů z pracovišť v Praze, Polsku a Rakousku.

Robotická operativa zažívá velký rozvoj. V současné době je v České republice nainstalováno patnáct robotických systémů daVinci. Předpokladem je, že se tento počet bude v dohledné době navyšovat a spektrum robotických operací se rozšíří i o benigní patologie. Na tuto situaci je na Gynekologicko-porodnickém oddělení připravován další operační tým zabývající se problematikou urogynekologie, v jehož čele stojí MUDr. Pavel Hrubeš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…