Nemocnice České Budějovice rozšiřuje parkoviště pro veřejnost

18.09.2016 9:35

Přibližně 250 míst pro stání aut nyní buduje u svého současného návštěvnického parkoviště Nemocnice České Budějovice, a. s. Dvoupodlažní parkoviště bude stát na místě bývalé transfúzní stanice a vjezd na něj bude stejný jako na nynější parkoviště před terminálem nemocnice.

Nemocnice České Budějovice rozšiřuje parkoviště pro veřejnost
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

„Nové parkoviště za zhruba pětatřicet milionů korun včetně DPH budujeme od konce letošního srpna. Předpokládáme, že jej při příznivém počasí dokončíme na jaře příštího roku,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice České Budějovice, a. s., MUDr. Břetislav Shon.

Režim parkování bude na novém patrovém parkovišti stejný jako je na tom současném. „Vozidla pacientů nebo návštěv zde mohou bezplatně stát až tři hodiny,“ řekl ředitel ekonomického úseku českobudějovické nemocnice Ing. Martin Bláha, MBA.

V českobudějovické nemocnici je nyní už 400 parkovacích míst pro pacienty a návštěvy a 600 pro zaměstnance. „Nemocnice do výstavby parkovišť pro zaměstnance i veřejnost dosud investovala celkem sto milionů Kč. Všechny tyto investice, které jsou svou velikostí v České republice naprosto neobvyklé, hradí z vlastních zdrojů,“ připomněl jihočeský hejtman Mgr. Jiří Zimola. Doplnil, že výstavbou nového parkoviště se opět významně zvýší komfort pro veřejnost.

Nemocnice České Budějovice, a. s., patří se svou lůžkovou kapacitou 1450 lůžek mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. Poskytuje základní, specializovanou i vysoce specializovanou péči prakticky ve všech medicínských oborech zejména pro celý jihočeský region.
V Nemocnici České Budějovice, jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno okolo 53 tisíc pacientů. Lékaři zde provedou více než 30 tisíc operačních zákroků a téměř 660 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. V roce 2014 se zde narodilo 2267 dětí.
Nemocnice má průměrně 2500 zaměstnanců a je tedy jedním z největších zaměstnavatelů v Jihočeském kraji. Za posledních sedm let nemocnice investovala do svého rozvoje více než 1,6 miliardy korun.
V loňském roce českobudějovická nemocnice zvítězila v celostátní soutěži Nemocnice 2014 v kategorii Absolutní vítěz.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…