Nemocnice Havlíčkův Brod: Tisící porod v rekordním čase

07.09.2018 12:32

Porodnice po šesti letech hlásí největší porodnost v letních měsících.

Nemocnice Havlíčkův Brod: Tisící porod v rekordním čase
Foto: pixabay.com
Popisek: Novorozenec - ilustrační fotografie

Brodská porodnice v rekordním čase zaznamenala včera v 21:13  TÍSÍCÍ porod letošního roku, a to jako první porodnice na Vysočině. Narodil se malý Vašík Smoček s porodní váhou 3860 g z Prahy. "S průběhem porodu jsem byla moc spokojená. Vše bylo podle mých představ. Byl to můj první porod a brodskou porodnici jsem si vybrala na doporučení," sdělila novopečená maminka Iva Roklová. Celkem se k včerejšímu dni u nás narodilo 1012 dětí - v letošním roce se totiž narodilo již dvanáct párů dvojčat.

Za posledních šest let se letos k datu 6. září 2018 narodilo v naší porodnici nejvíce dětí. Obvykle jsme tisící porod slavili až v polovině nebo ke konci září - v loňském roce 24. září 2017. Rodí se tedy stále více miminek, ke všemu více chlapců než holčiček. Rekordní počet porodů jsme letos zaznamenali také v prázdninových měsících - červenec a srpen, kdy se narodilo celkem 269 dětí. V porovnání s loňským rokem se letos narodilo již o 70 dětí více. (Červenec 134 dětí  / 3x dvojčata / tedy 131 porodů za měsíc - Srpen 135 dětí / 1x dvojčata / tedy 134 porodů.)

"Velice si vážíme toho, že maminky volí naši porodnici a vybírají si nás i z okolních regionů či větší dálky. Každoročně u nás rodí asi dvě desítky maminek právě z Prahy. Spokojené jsou nejen s personálem porodnice, ale chválí si zejména moderní porodní sály," sdělila vrchní sestra Bc. Martina Horáčková.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …