Nemocnice Kyjov: Pacienty vozí moderní a pohodlnější sanitky

02.07.2017 14:11

Dvě zbrusu nové sanitky teď stojí v areálu Nemocnice Kyjov. Ta tím pokračuje v plánované modernizaci svého vozového parku – za posledních pět let obměnila dvanáct z celkových třiadvaceti vozů.

Nemocnice Kyjov: Pacienty vozí moderní a pohodlnější sanitky
Foto: nemkyj.cz
Popisek: Nemocnice Kyjov

V každém autě je instalována špičková zdravotnická technika. Nejlepší dostupná nosítka s nosností až 250 kilogramů, nechybí rozvod elektřiny po celém prostoru vozidla a možnost připojení infuzí. Nedílnou součástí je taky klimatizace, kterou převážení pacienti právě v těchto tropických dnech jistě ocení. „Jedno auto v požadovaném provedení, splňující nejvyšší nároky na zdravotnické vybavení i komfort převážených klientů, vyjde na více než milion korun, drtivou většinu hradí nemocnice z vlastních zdrojů,“ vysvětluje vedoucí dopravy Miloslav Mencl.

Na rozdíl od záchranky, která převáží pacienty ve vážném zdravotním stavu, do sanitek dopravní zdravotní služby Nemocnice Kyjov nejčastěji usedají méně pohybliví klienti, kteří do zdravotnického zařízení přijíždějí na pravidelné kontroly a hospitalizace, případně pacienti, jež je po vyšetření zapotřebí dopravit zpátky domů. Na dálkové trasy jsou zařazovány výhradně nové vozy.

Na třiadvacet nemocničních sanitek připadá celkem šestadvacet řidičů. „To je dostačující počet, pro blížící se období letních dovolených ale hledáme brigádníky na pozice technických řidičů, kteří by nám pomohli zajistit technický chod nemocnice. Naše doprava totiž kromě pacientů pokrývá i rozvoz sterilizovaného materiálu a prádla po areálu, taky svoz krve a dalšího biologického materiálu od soukromých lékařů z celého regionu,“ doplňuje další využití mluvčí kyjovské nemocnice Filip Zdražil.

Všech třiadvacet aut dopravní zdravotní služby měsíčně najezdí celkem sto tisíc kilometrů a za stejné období převeze více než čtyři a půl tisíce klientů. Letos na podzim se vozový park Nemocnice Kyjov rozroste o další dvě zbrusu nové sanitky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…