Nemocnice Pardubického kraje: Antigenní testování pro veřejnost už ode dneška

16.12.2020 8:24

Od středy 16. prosince 2020 do pátku 15. ledna 2021 nabídnou odběrová místa Nemocnice Pardubického kraje bezplatné antigenní testování pro veřejnost.

Nemocnice Pardubického kraje: Antigenní testování pro veřejnost už ode dneška
Foto: nempk.cz
Popisek: Krajská nemocnice Pardubice

Stejně jako u PCR testů i antigenního testování pedagogických pracovníků se zájemci z řad veřejnosti musejí na termín přihlásit prostřednictvím on-line rezervačního systému. Vzhledem k dřívějšímu spuštění testování, než bylo Ministerstvem zdravotnictví původně avizováno, bude po několik následujících dnů Nemocnice Pardubického kraje pro rezervace využívat dva rezervační systémy. Méně přehledný systém přihlašování je dočasný a je způsoben pouze přechodem na rezervační systém, který je online napojený na systém ministerstva. Naším cílem však bylo umožnit občanům testování v našich odběrových místech už od 16. prosince. Doufáme proto, že budou mít pro tento drobný diskomfort pochopení. Veřejnost zároveň prosíme, aby věnovala zvýšenou pozornost instrukcím k testování, které najde ZDE, a postupovala podle pokynů.

K testování je třeba si s sebou donést doklad totožnosti, kartičku pojišťovny a vyplněný a podepsaný Formulář k provedení antigenního testu pro veřejnost. Bezplatný antigenní test není možné provést u osob, u kterých neuplynulo více než 90 dnů od prvního PCR testu s pozitivním výsledkem nebo kterým byl v posledních 5 dnech proveden antigenní nebo PCR test s negativním výsledkem. Bezplatné antigenní testy hrazené z veřejného zdravotního pojištění je možné opakovat pouze jednou za 5 dnů.

Veškeré podrobnosti včetně Formuláře ke stažení a odkazů na rezervační systémy najdou zájemci ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…