Nemocnice Písek: Pacienty převáží i s lůžky tahač

12.11.2023 7:14 | Tisková zpráva

Pacienty, hospitalizované v písecké nemocnici, které čeká vyšetření na magnetické rezonanci, převáží s jejich lůžky bateriový tahač. Stroj za 200 tisíc korun usnadňuje práci sanitářů a zdravotních sester během právě probíhající rekonstrukce transportního koridoru pro magnetickou rezonanci.

Nemocnice Písek: Pacienty převáží i s lůžky tahač
Foto: Písecká nemocnice
Popisek: Písecká nemocnice

„V souvislosti s rekonstrukcí koridoru pro magnetickou rezonanci využíváme k transportu lůžek s pacienty náhradní trasu. Sanitáři, kteří převážejí postele s pacienty na vyšetření, by tuto svažitou komunikaci těžko překonávali. Pro usnadnění jejich práce a větší bezpečnost transportovaných pacientů pořídilo vedení nemocnice na překlenovací období tahač postelí,“ uvedl Václav Marek z Provozně-technického oddělení Nemocnice Písek.

Anketa

Je srovnání Petra Fialy s Milošem Jakešem přehnané?

3%
95%
hlasovalo: 22006 lidí

Tahač za 200 tisíc korun zvládne bez problémů uvézt lůžko s nemocným a potřebným vybavením i do nejstrmějšího kopce, na který lze v areálu nemocnice narazit. „Pořídili jsme ho pro bezpečný převoz postelí. Ty by jinak museli tlačit alespoň dva sanitáři, aby převýšení v nemocnici zvládli a nesjeli přitom dolů,“ řekla Dana Čagánková, členka představenstva Nemocnice Písek.

Vedení nemocnice chce elektrotahač využít k usnadnění práce sanitářů i po dokončení rekonstrukce koridoru, plánované na konec letošního roku. Sloužit by měl zejména v interiérech s převýšením, které jsou například na Radiodiagnostickém oddělení u některých vyšetřovacích přístrojů, či u extrémně obézních pacientů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…