Nemocnice Prachatice: Zrekonstruovaná lékárna v areálu je otevřena

02.10.2021 14:29 | Tisková zpráva

V pátek 1. října byla za účasti hejtmana Jihočeského kraje MUDr. Martina Kuby slavnostně otevřena zrekonstruovaná lékárna v areálu prachatické nemocnice.

Nemocnice Prachatice: Zrekonstruovaná lékárna v areálu je otevřena
Foto: jihnem.cz
Popisek: Nemocnice Prachatice

Po úspěšné kolaudaci, která proběhla ve čtvrtek 30. září, mohli první hosté nahlédnout do nových i zrekonstruovaných prostor lékárny. Nová lékárna nabídne zákazníkům moderní prostředí, rozšířený sortiment zboží, zajímavé ceny i delší provozní dobu.

„Chceme vyjít klientům co nejvíce vstříc, a proto i ti, kteří přijdou na ošetření až v odpoledních hodinách, mohou lékárnu navštívit až do 17. hodiny,“ doplnil vedoucí lékárník Mgr. Miroslav Gros.

Na rekonstrukci lékárny, dopravní zdravotní služby, zázemí pro provoz a nástavby patra nad lékárnou, kde vzniklo pět nových bytových jednotek, přispěl nemalou částkou i Jihočeský kraj. Celkové náklady se vyšplhaly na 21 mil. Kč bez DPH.

Anketa

Jsou podle vás Češi národem rasistů?

27%
73%
hlasovalo: 31601 lidí

Zázemí lékárny bylo částečně přemístěno a rozšířeno do nově zrekonstruovaných prostor po bývalé vrátnici, dopravní službě, kantýně a technického zázemí provozních pracovníků. Tím se docílilo celkového zvětšení prostor pro novou nemocniční lékárnu. Zrekonstruováno bylo i zázemí pro její zaměstnance.

Současně byly v objektu lékárny vyčleněny a změněny dispozice pro dopravní zdravotní službu, spolu s čekárnou pro pacienty a dále technické zázemí provozních pracovníků.

Stavbou došlo k rozšíření prostor lékárny s tím, že se přestěhovala do průčelí budovy u hlavního vjezdu do areálu nemocnice a zároveň byla nad tímto nově upraveným přízemím provedena nástavba 2. nadzemního patra s novými byty. Pro zaměstnance nemocnice tak vzniklo 5 bytových jednotek o velikosti 3x 1+KK a 2x 2+KK.

Zároveň byly provedeny venkovní úpravy přilehlých zpevněných ploch – chodníků, v bezprostřední blízkosti lékárny byla vybudována 3 nová parkovací místa, úprava zeleně před rekonstruovanými budovami, nasvícení nového nápisu nad vchodem do lékárny.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…