Nemocnice Znojmo zahajuje rekonstrukci veřejných sociálních zařízení

15.12.2023 13:07 | Tisková zpráva

Od pondělí 18. 12. 2023 budou zahájeny opravy sociálních zařízení ve veřejných prostorách naší nemocnice, což s sebou ponese jistý diskomfort pro návštěvníky a pacienty, který bude po dokončení prací nahrazen možností využití nových sociálních zařízení, které řadu let nezaznamenaly žádné opravy.

Nemocnice Znojmo zahajuje rekonstrukci veřejných sociálních zařízení
Foto: Nemocnice Znojmo
Popisek: Nemocnice Znojmo

V pondělí začnou opravy toalet na Urgentním příjmu, které jsou v neutěšeném stavu už vzhledem k počtu návštěvníků za jednu službu, kterých je i kolem 120, doprovody nepočítaje a taky proto, že téměř 50 let nezaznamenaly veřejné toalety žádnou větší opravu. Dále budou postupně opraveny toalety naproti vstupu do lékárny, naproti vstupu do polikliniky a naproti vstupu do infuzní terapie (vedle ortopedických ambulancí), naproti podatelně, poliklinika u ambulancí urologie. Vždy po 30 dnech. Celkově bude postupně opraveno 8 míst sociálního zařízení.

„Přibližně v květnu bude provedena nezbytná úprava sociálního zařízení na Dětském oddělení. Mohli jsme počkat až na komplexní rekonstrukci lůžkového objektu, což je otázka cca 5 let, ale oddělení, kde na deset dvou- až třílůžkových pokojů je nyní v užívání jedna jediná toaleta pro děti a rodiče, navíc mnohdy i adolescenti jsou nuceni v případě infekčního průjmu používat nočníky přímo na svém pokoji, je pro nás naprosto nepřijatelné. Proto neodkládáme to, co můžeme udělat hned,“ sdělila Martin Pavlík, ředitel Nemocnice Znojmo.

Předpoklad dokončení stavebních prací dle harmonogramu je 14.6.2024. Investice je hrazena z vlastních zdrojů nemocnice, a to ve výši 4,3 milionu Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…