Neobvyklé spojení hokejistů s Vězeňskou službou pomůže nemocným dětem

04.03.2020 13:18

Nadační utkání s podporou Vězeňské služby ČR a dalších partnerů včera odehráli na kladenském zimním stadiónu Rytíři s týmem Mladé Boleslavi.

Neobvyklé spojení hokejistů s Vězeňskou službou pomůže nemocným dětem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odznak vězeňské služby ČR

Rytíři nastoupili ve speciálních černých dresech, vyrobených přímo pro tento zápas. Benefiční výtěžek z utkání půjde na podporu dětského kardiocentra FN Motol, Institutu Klinické a Experimentální Medicíny (IKEM) - dárcovství kostní dřeně a krevních destiček a dalších projektů Knights Foundation. Zástupci Rytíři Kladno nabídli Vězeňské službě ČR tuto spolupráci při zahájení aukce dresů na podporu rodin tragicky zesnulých příslušníků VS ČR při střelbě v Ostravě. V rámci podpory charitativních aktivit se tedy kladenští hokejisté zapojili do projektu na podporu dětského kardiocentra FN Motol. Vězeňská služba ČR v loňském roce podpořila rodinu pětileté Adélky Holčákové, která prodělala transplantaci srdce a ve veřejné sbírce se podařilo vybrat téměř 1,5 miliónu korun.

Vězeňská služba se také stala patronem Adélky a navíc zahájila spolupráci s dětským kardiocentrem FN Motol. „Už dávno nejsme jen tím represivním bezpečnostním sborem, ale jsme sborem, který umí pomáhat, a to v mnoha oblastech a v celé České republice. Nabídku na podporu tohoto nadačního utkání jsem tedy přijal bez rozmýšlení. Jsme patronem malé Adélky a nadále hodláme podporovat dětské kardiocentrum v motolské nemocnici,“ řekl generální ředitel VS ČR Petr Dohnal.

Dětské kardiocentrum Fakultní nemocnice v Motole je integrované kardiologické a kardiochirurgické pracoviště s celostátní působností, zabývající se především diagnostikou a léčbou vrozených a získaných onemocnění srdce a velkých cév, poruch srdečního rytmu, poruch srdeční funkce a krevního oběhu u rostoucího a vyvíjejícího se jedince od fetálního období do 18 let věku. Podílí se rovněž na diagnostice a léčbě dospělých s vrozenými srdečními vadami. Ročně je operováno kolem 500 pacientů od nezralých novorozenců po dospělé s vrozenými vadami srdce a provedeno kolem 300 katetrizačních intervencí. „Benefiční akce jako je tato jsou obrovskou nejen finanční, ale také emoční a společenskou podporou pro léčbu dětí s onemocněním srdce. Výtěžek bychom rádi věnovali na nákup moderního zařízení pro mechanickou podporu selhávajícího srdce, která pacientovi umožní dočkat se buď zotavení nebo transplantace srdce. Podobná podpora zachránila život malé Adélce,“ řekl přednosta dětské kardiochirurgie FN Motol Jan Janoušek.

Diváci si přišli na své nejen díky dobrému hokeji, ale také měli možnost vidět dynamickou ukázku Vězeňské služby na ledě, což v její historii nemá obdoby. „Naše dynamické ukázky úspěšně předvádíme na mnoha akcích po celé republice už řadu let, na ledě to ale byla premiéra. Není to samozřejmě standardní prostředí pro naši práci, ale vzhledem k podpoře dobré věci, jsme se rozhodli, že ukážeme naši práci i hokejovým fanouškům,“ objasnil generální ředitel Vězeňské služby ČR Petr Dohnal.

Aktivně se zapojili i fanoušci, kteří si na zápas mohli přinést plyšáky a po prvním vstřeleném gólu Kladna je naházeli na ledovou plochu. Plyšáky si pak následně mohli zakoupit za podpory akce Teddy Bear Toss v rámci Slováckého léta na místě za symbolických 50 korun. Vybraná částka putovala na konto nadačního fondu Knights Foundation - Rytíři Kladno. „Chtěli jsme zápas obohatit něčím speciálním, něčím co na Kladně ještě nebylo a plyšáci byly jasnou volbou! V NHL je to jeden z hlavních způsobů, jak zapojit fanoušky během zápasu na podporu dobré věci. Navíc jsme nastoupili poprvé v dresech bez reklam, čímž je dres opravdu unikátní a vážíme si toho, že s tím souhlasili naši partneři, kterým se podstata zápasu velmi líbila,“ poděkoval marketingový manažer Kladna Jiří Kalla.

Součástí slavnostního zahájení a předzápasové laser show byl příjezd vozidel VS ČR, k samotnému utkání pak Rytíři připravili pro fanoušky speciální merch Knights Foundation, který nabídl limitovanou sadu v počtu 30ks speciálních černých dresů, trička, kulichy, čepice nebo také šály. Zápas doprovodila Hokejová Tipsport Tombola 50/50, na kterou jsou fanoušci na Kladně už zvyklí a je již nedílnou součástí zápasů. Tentokrát ale, ještě k polovině částky, kterou výherce získal, dostal také originální speciální nadační dres Jaromíra Jágra.

Hokejisté Kladna oblékli dvě originální sady dresů, ty následně putovaly do dražby. Dražba první sady proběhla ihned po skončení utkání v prostorách VIP na kladenském ČEZ stadionu. Druhou sadu si fanoušci budou moci vydražit na internetovém portálu aukro.cz od 5. března.
Transparentní účet Knights Foundation: 123-0359350277/0100

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…