Nová služba pro roztržité klienty VZP: SMS či e-mail je upozorní na dluh

24.01.2014 14:20

Je to další důkaz o tom, že Všeobecná zdravotní pojišťovna se chce chovat ke svým partnerům co nejpřívětivěji. Pro ty, kteří krátkodobě nezaplatili zdravotní pojištění, protože třeba v návalu jiných povinností zapomněli, se chystá spustit novou službu. Pomocí zpráv SMS či e-mailu obdrží zdarma upozornění, které jim umožní zaplatit dříve, ještě než by jim k dlužné částce naběhlo penále nebo by se dále zvýšila.

Nová služba pro roztržité klienty VZP: SMS či e-mail je upozorní na dluh
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Nová služba by mohla ročně prospět zhruba 100 tisícům klientů VZP – plátců pojistného. Do provozu bude nabíhat postupně. Nejprve se počítá s pilotním projektem pro okresy Mladá Boleslav a Ústí nad Labem. V první etapě budou obesíláni výhradně samoplátci pojistného, tedy osoby samostatně výdělečně činné a osoby bez zdanitelných příjmů. V dalších etapách budou oslovováni i zaměstnavatelé.

Spuštění pilotního projektu je plánováno v příštích dnech – do konce ledna 2014. Kromě zpráv SMS a e-mailů chce VZP výhledově rozesílat upozornění i do datových schránek plátců pojistného.

Rozšiřování nové služby do zbytku republiky bude záviset na vyhodnocení pilotní části. Reálné odhady počítají s tím, že by VZP po plném spuštění projektu mohla touto cestou získat od plátců zhruba 50 milionů korun ročně, které by jinak musela zdlouhavě vyměřovat a případně i vymáhat.

Doposud obesílala VZP všechny dlužníky v průměru jedenkrát ročně dopisem. To už ale velké části z nich naběhlo k dlužné částce pojistného i penále, kterému se díky nové operativní službě budou moci snadno vyhnout nebo předejít jeho nárůstu.

Pro všechny roztržité klienty VZP ČR – samoplátce byl zřízen nový účet výběru pojistného 201470009/0300. Na tento nový centralizovaný účet budou odkazovat upozornění na chybějící platbu pojistného, zasílaná formou SMS nebo e-mailu.

Úspěch projektu závisí mimo jiné na tom, zda budou mít plátci pojistného v databázi VZP aktualizované kontakty – číslo mobilního telefonu či adresu e-mailu. I ve svém vlastním zájmu by si měli zkontrolovat, zda má pojišťovna jejich aktuální údaje pro elektronickou komunikaci.

Mgr. Oldřich Tichý
vedoucí tiskového oddělení a tiskový mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…