Nově Město nad Metují opět láká na týden plný smíchu a dobré nálady

05.06.2015 9:24

Od 7. do 13. června se v Novém Městě nad Metují koná 37. ročník festivalu filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu.

Nově Město nad Metují opět láká na týden plný smíchu a dobré nálady
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Týdenní festival láká návštěvníky všech věkových kategorií na soutěžní přehlídku toho nejlepšího z nové české filmové a televizní komediální tvorby v novoměstském Kině 70 i bohatý doprovodný program. Společně s patronkou festivalu, herečkou Jiřinou Bohdalovou, zve k týdnu dobré nálady také Nadace ČEZ, která konání Novoměstského hrnce smíchu podpořila částkou 80 tisíc korun.

Slavnostní zahájení 37. ročníku Novoměstského hrnce smíchu proběhne v Kině 70 v neděli 7. června v 19 hodin. Soutěžní část přehlídky odstartuje tentýž večer filmem Ireny Pavláskové Fotograf. „Po celý týden budeme promítat ty nejlepší české komedie. Připravili jsme filmy pro nejmenší i pro dospělé, z nichž některé se účastní soutěžní části přehlídky. Ty hodnotila naše porota složená z odborníků a významných osobností z oblasti kultury, vítěze ale prozradíme až při slavnostním zakončení v sobotu podvečer,“ uvedla ředitelka pořádajícího Městského klubu v Novém Městě nad Metují Ilona Daňková.

Kromě toho nejlepšího z nové české komediální tvorby přináší festival do novoměstských ulic také spoustu hudby a pohybu v rámci svého doprovodného programu. O ten se postarají například zpěváci Martin Maxa, Irena Kousalová, hudební skupiny Pozdní sběr, Prádelna, bubeníci z Jumping Drums nebo Long Vehicle Circus se svým tanečním vystoupením na chůdách. Chybět nebudou ani dětské hry, soutěže a semináře, taneční skupiny či herec Ondřej Kepka a jeho fotografický workshop pro začínající tvůrce. Detailní program festivalu naleznete na www.hrnecsmichu.cz.

Komediální festival podpořila Nadace ČEZ v rámci grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. „Novoměstský hrnec smíchu podporujeme velmi rádi. Jeho stále rostoucí popularita je příslibem, že jako tradičně i letos přiveze do Nového města nad Metují špičková představení komediálního žánru i tolik potřebnou dobrou náladu a zábavu,“ sdělila Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Spiknutí je teď nejprodávanější knihou v Česku! Autoři pracují na druhém - rozšířeném vydání

14:52 Spiknutí je teď nejprodávanější knihou v Česku! Autoři pracují na druhém - rozšířeném vydání

Kniha "Spiknutí - Pravda o pokusu odstranit prezidenta ČR" od autorské dvojice Luboš Procházka a Rad…