Nové produkty a služby společnosti RSA pro oblast zabezpečení a dodržování předpisů

08.11.2013 16:31

Nová řešení RSA Security Analytics a RSA Security Operations Management spojují nástroje pro správu bezpečnostních informací a dat s pokročilými funkcemi zabezpečení.

Nové produkty a služby společnosti RSA pro oblast zabezpečení a dodržování předpisů
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

RSA, bezpečnostní divize společnosti EMC, dnes představila nové spojení svých produktů a služeb, které organizacím pomáhá posunout zabezpečení na vyšší úroveň a rychleji reagovat na případné incidenty. Zároveň řeší tradiční požadavky v oblasti správy zabezpečení v kontextu pokročilé bezpečnostní strategie.

Další informace o těchto novinkách si můžete přečíst na blogu EMC Pulse věnovaném produktům a technologiím EMC zde.

Mezi představenými produkty nechybí významná aktualizace řešení RSA Security Analytics, nové řešení RSA Security Operations Management a nové služby RSA Advanced Cyber Defense (ACD) – RSA Retainer pro reakci na incidenty a RSA START pro zpracování incidentů – a dále nové vzdělávací moduly určené pro analytiky. Celková nabídka je koncipována tak, aby organizacím poskytla prostředky pro trvalé a důsledné zlepšování správy životního cyklu bezpečnostních incidentů – od jejich rozpoznání přes prošetření a reakci až po poučení a úpravu procesů.

Aktualizace RSA Security Analytics přináší zákazníkům další možnosti nasazení, které pomáhají urychlit uplatnění tohoto řešení a pokročit v zavádění bezpečnostních iniciativ. Řešení přichází s novou modulární architekturou a pomáhá tak reagovat na klíčové požadavky v oblasti správy zabezpečení a přihlašování a zároveň snižuje náklady na dlouhodobé uchovávání dat. Kombinace řešení pro správu zabezpečení s analytickými funkcemi streamovanými prakticky v reálném čase urychluje detekci incidentů a varování. Vylepšené rozhraní pak zahrnuje vizualizační funkce, které usnadňují rozpoznání podezřelých událostí.

Nový software RSA Security Operations Management a služby RSA ACD navíc společně tvoří jedinečné řešení pro reakci na incidenty s cílenými poradenskými a vzdělávacími službami, jež zákazníkům pomáhají při průběžném vylepšování provozu zabezpečení. Jsou to:

RSA Security Operations Management – Nové řešení nabízí robustní řízení informací, kontextu, procesů a zdrojů. Umožňuje tak:

  • Centralizovat správu incidentů a integrovat ji do obchodního kontextu
  • Nabízet doporučené postupy pro správu incidentů, které využívají standardní oborová řešení i postupy vyvinuté společností RSA
  • Zajišťovat rámec pro analýzu dopadů útoku a doporučené postupy při reakci na něj
  • Poskytovat správcům bezpečnostních operačních center prostředky pro správu celého bezpečnostního týmu a měřit efektivitu reakce na incident.

Služby RSA ACD pro reakce na útoky a vzdělávání

  • Služba RSA Retainer for Incident Response poskytuje organizacím zkušený tým specialistů RSA v nepřetržité pohotovosti, kteří pomohou při reakci na závažné incidenty.
  • Služba RSA START for Incident Handling zahrnuje služby forenzního hodnocení, jež organizace podporují při proaktivním vylepšování postupů reakce na incidenty.
  • Nové vzdělávací moduly pro analytiky v bezpečnostních operačních centrech a centrech reakce na incidenty pomáhají rozšiřovat znalosti a dovednosti bezpečnostních analytiků v oblasti rozpoznávání a analýzy incidentů a reakce na ně.

Novinky společnosti RSA jsou navrženy tak, aby dnešním týmům zabezpečení poskytly podporu při řešení problémů, s nimiž se každodenně potýkají. Především ale dávají organizacím prostředky pro rychlé rozpoznání krizové události a vyrovnání se s ní a zároveň jim pomáhají průběžně rozvíjet své zabezpečení.

Citace vedoucího představitele společnosti RSA:

Grant Geyer, viceprezident, RSA Security Analytics

„Nabízíme organizacím robustní sadu nástrojů a prostředků pro rozpoznávání incidentů a jejich řešení. Pomáháme jim tak rozvinout funkce, které aktuálně používají. Navíc zákazníkům poskytujeme návod a flexibilní platformu, jež jim usnadní vybudování a vylepšování bezpečnostního operačního centra, umožňujícího zvládnout i hrozby, které teprve přijdou.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…