Novorozence v nemocnicích Krajské zdravotní ohlídají nové monitory dechu od Nadace Křižovatka

27.06.2016 15:14

Čtyřicet jedna nových Apnea monitorů v celkové hodnotě 121 770 Kč od zástupkyň Nadace Křižovatka Mgr. Štěpánky Pokorníkové a Hany Konečné obdržela Krajská zdravotní, a. s., pro Dětské oddělení Nemocnice Děčín, o. z., Novorozenecké oddělení, Oddělení dětské chirurgie a Dětskou kliniku Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., Dětské a dorostové oddělení Nemocnice Teplice, o. z., a Dětské oddělení Nemocnice Chomutov, o. z.

Novorozence v nemocnicích Krajské zdravotní ohlídají nové monitory dechu od Nadace Křižovatka
Foto: Krajská zdravotní
Popisek: Nemocnice Ústí nad Labem, Krajská zdravotní.

První slavnostní předání 20 monitorů dechu díky finančního daru 62 370 Kč od společnosti GASTROTECHNO GROUP, s. r. o. a jednoho Apnea monitoru od Nadace Křižovatka proběhlo 21. června v prostorách dětského pavilonu Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. (MNUL). Za novorozenecké oddělení MNUL převzali 15 Apnea monitorů primář MUDr. Petr Janec a vrchní sestra Lenka Nováková. „Monitory dechu se staly nezbytným vybavením našeho oddělení. Využíváme je k monitorování dechu zejména u nedonošených a nezralých novorozenců. Podložky se vkládají  pod matraci v lůžku dítěte a čidla reagují na pohyb hrudního koše miminka. Monitory využívají nejen zdravotníci, ale stále častěji i maminky, které si je mohou zapůjčit po odchodu domů. Vzhledem k nutné obnově přístroje vždy po dvou letech jsme moc rádi, že jsme díky sponzorům získali monitory nové,“ uvedl primář MUDr. Petr Janec, MHA.

Za Dětskou kliniku MNUL převzala 5 monitorů dechu staniční sestra Marie Sahulová a jeden Apnea monitor na Oddělení dětské chirurgie – dětské úrazové centrum MNUL obdržela vrchní sestra Mgr. Bc. Michaela Rothová.

Deseti novými Apnea monitory dechu díky Nadaci Křižovatka také disponuje od úterý 21. června Dětské oddělení Nemocnici Děčín, o. z., kde monitory dechu převzal primář Dětského oddělení MUDr. Milan Pánek a vrchní sestra Helena Šafaříková. Monitory Nadace křižovatka zakoupila z finančních prostředků, které věnovaly společnosti ELTECH CZ, SPEGLASS, s.r.o., Grešík-Natura a Rosservis. „Ačkoliv jsem z Teplic, první dítě jsem odrodila v děčínské porodnici. Natolik jsem byla spokojená s péčí zdravotnického personálu novorozenecké stanice, že jsem se rozhodla další dvě děti porodit opět v Děčíně. Proto naše společnost finančně podpořila nákup monitorů dechu pro děčínskou nemocnici, který vnímáme jako poděkování zdejšímu zdravotnickému personálu dětského oddělení,“ řekla Irena Zouharová ze společnosti  SPEGLASS, s.r.o.

Poslední předávání monitorů dechu v úterý 21. června proběhlo na Dětském a dorostovém oddělení nemocnice Teplice, o. z., kam zástupkyně Nadace Křižovatka dodaly 6 Apnea monitorů, které od nich převzal MUDr. Jaroslav Procházka a vrchní sestra Kamila Tetřevová. Monitory zakoupila Nadace Křižovatka z peněžních prostředků, které poskytly rovným dílem společnosti INSTAS Melíšek a FEKO - LT.

Ve středu 22. června zavítaly zástupkyně Nadace Křižovatka do Nemocnice Chomutov, o. z., aby předaly 4 kusy monitorů dechu na dětské oddělení, kde přístroje převzal zástupce primáře MUDr. Tomáš Baumrt a vrchní sestra Dana Chalupová. Nákup monitorů dechu sponzorovaly firmy TEMA Klášterec a METALL QUATRO Vysoká Pec.

„Monitory dechu jsou citlivé přístroje, které mají omezenou životnost. Proto hledáme podporu u sponzorů a dárců i v jednotlivých regionech, abychom pomohli zajistit kontinuální obnovu přístrojů v nemocnicích,“ uvedla Mgr. Štěpánka Pokorníková, manažerka projektu Nadace Křižovatka.

Fotografie ze slavnostního předání najdete zde.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…