O2 přináší 4G LTE do Ostravy

22.09.2014 10:10

V sobotu 20. září spustí O2 síť 4G LTE v místě konání Dnů NATO v Ostravě (Letiště Leoše Janáčka). LTE připojení zajistí mobilní vysílače a bude zde fungovat až do skončení přehlídky. Technologie 4G LTE doplní stávající mobilní síť v tomto místě, díky čemuž se zvýší celková dostupná datová kapacita mobilní sítě O2.

O2 přináší 4G LTE do Ostravy
Foto: red
Popisek: O2

Druhým místem v Ostravě, kde O2 nasadí nejrychlejší mobilní síť 4G LTE, je areál Světa techniky v Dolní oblasti Vítkovice. Zde bude síť 4G LTE nasazena přímo uvnitř budovy a technologie zde zůstane již na stálo. Svět techniky se slavnostně otevře 26. září.

"Jako první operátor jsme přinesli 4G LTE do Prahy, do Brna a nyní i do Ostravy. Průběžně pokrýváme signálem 4G LTE celou Českou republiku a do konce roku plánujeme pokrýt vysokorychlostním internetem 90 % obyvatel Česka," říká Jindřich Fremuth, ředitel divize rezidentních zákazníků O2 Czech Republic.

"Síť LTE přináší zcela nový zážitek při používání mobilního internetu. Násobně vyšší rychlost a okamžitá odezva znamenají, že 4G LTE umožňuje bleskové načítání internetových stránek, videí či hraní on-line her," doplňuje Fremuth.

Nejrychlejší 4G LTE síť

Technologie 4G LTE od O2 nabízí na vybraných místech maximální rychlost až 185 Mb/s. Podle výsledků uživatelských měření serveru DSL.cz běhala data na LTE už tři měsíce po sobě (květen, červen, červenec) nejrychleji právě v síti O2.

Pro využívání sítě 4G je potřeba zařízení, které 4G LTE podporuje, a také nový typ SIM karty - tzv. USIM. Každý zákazník O2 si může svůj typ SIM karty jednoduše ověřit zadáním kódu *444*# a jeho odesláním jako běžného hovoru. Případnou výměnu karty zařídí zdarma na kterékoli prodejně O2, firemním zákazníkům tuto výměnu zprostředkuje jejich obchodní zástupce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…