OKD: Rekordní červnová těžba v Závodě Důl Paskov

24.07.2014 19:40

Horníci z kolektivu hlavního předáka Martina Majse zaznamenali na staříčské lokalitě v červnu doposud nejvyšší letošní měsíční těžbu v Závodě Důl Paskov. Vytěžili 37 326 tun uhlí, což je víc, než dohromady vydobyli v březnu, dubnu i květnu! A to jim navíc v předpolí zmáhali raziči Víti Mokroše starý průzkumný kanál.

OKD: Rekordní červnová těžba v Závodě Důl Paskov
Foto: OKD
Popisek: OKD

„Do rubání jsme se přestěhovali z vedlejšího porubu, kde jsme v prvním kvartále měli celkovou těžbu 30 311 tun. Nové pracoviště jsme najížděli poměrně složitě v březnu, pak přišly přechody několika tektonických pásem. Do konce května jsme měli na kontě jen 36 036 tun,“ líčil Majs, jehož osádky těží v mocnosti 1,43 metru s výztužemi Glinik 600/1500 a pluhem GH 9-38.

Směnoví předáci se loučili fedrováním

V šestém měsíci se ovšem situace obrátila ne k lepšímu, nýbrž nejlepšímu. „Průměrný denní postup v rubání měli v červnu 5,2 metru denně. Výsledkem je letošní rekord v těžbě, a navíc první splněný limitní výkon tohoto kolektivu,“ pokračoval vedoucí výroby Marek Červenka a zdůraznil, že svých výkonů dosáhli bez registrovaného úrazu.

Toto fedrování bylo i rozlučkou pro Majsovy směnové předáky, jimž vypršela expoziční doba. „Kolektiv se s tím vypořádá, rány se zacelí a jedeme dále,“ nechal se slyšet vedoucí úseku Michal Hykl s tím, že novými směnovými předáky se stali David Dudek, Milan Rovenský, Ladislav Kamenský, Jiří Petr a Martin Bosák. Pod jejich taktovkou během prázdnin rubání 080 203 o délce 150 metrů projede přes zatáčku na těžní třídě. Havíři začnou i plynule zkracovat porub.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: OKD

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…