Ochránit znamená mít rychlé a přesné informace v dostatečném množství

21.12.2017 17:30

Zabezpečovací technika podobně jako další oblasti, které jsou založeny převážně na IT technologiích, uhání vpřed mílovými kroky. Pokrok je neúnavný a kdo chce zůstat ve hře, musí ho nejen sledovat, musí mu stačit a snad i trochu předběhnout. Společnost Trade FIDES se proto stala výhradním distributorem špičkového a unikátního sytému OptaSense pro Českou a Slovenskou republiku a zároveň vyvíjí a vytváří vlastní bezpečnostní technologii. Výsledkem jsou produkty řady Asset a Latis.

Ochránit znamená mít rychlé a přesné informace v dostatečném množství
Foto: PixaBay.com
Popisek: Ochrana soukromí - ilustrační foto (licence CC0 Public Domain)

Systém OptaSense

je určen pro detekci, lokalizaci a třídění událostí podél rozsáhlých lineárně  orientovaných objektů (například ropovodu a jiných produktovodů, kabelových tras, železničních koridorů a tratí, oplocení, perimetrů objektů, základen  a chráněných míst a podobně). Systému OptaSense, na rozdíl od většiny běžných systémů, které detekují až konkrétní poškození, škodám předchází. Systém totiž upozorní již na aktivity poblíž chráněného majetku. 
 
Systém OptaSense používá osvědčenou metodu virtuálních mikrofonů v optickém vláknu pro zjištění jakékoliv činnosti v blízkosti sledovaných aktivních zón na dlouhé vzdálenosti. Operátor je schopen detekovat, klasifikovat a lokalizovat jakoukoli ohrožující událost v blízkosti monitorovaného objektu v reálném čase. Vyhodnocení akustických dat provede procesorová jednotka, která sleduje každý „mikrofonní kanál“. Na přítomnost specifických akustických událostí upozorní a předá pomocí uživatelského rozhraní na ústřední server systému, který je obvykle umístěn ve speciální řídicí místnosti. Systém lze nakonfigurovat tak, aby hlásil poplach pouze u vybraných typů aktivit a ignoroval události „běžného života“. Spojení síťových jednotek systému umožňuje operátorovi sledovat trasu více než 5 000 kilometrů z jednoho místa. 
 
Významná reference: OptaSense monitoruje přes 700 km ropovodu ve východní Evropě a zatím vždy úspěšně uchránil potrubí před pokusy o jeho poškození a před následnými krádežemi ropy.

Systém Asset

je integrací poplachového zabezpečovacího a tísňového systému PZTS a elektronické kontroly vstupu EKV. Mezi PZTS a EKV dochází v praxi k největší provázanosti. Velkou výhodou systému pro uživatele je jednotná správa a databáze uživatelů, ovládání částí PZTS ze čteček EKV nebo na základě počítání počtu osob v dané části objektu atd. Je to výkonný systém vhodný pro rozsáhlé instalace a umožňuje postupnou výstavbu. Systém umožňuje monitoring osob podle fotografií, vydávání návštěvnických karet a sledování pohybu návštěvníků přicházejících do objektu, sledování parkoviště, ovládání závor, dveří, výtahů, nebo turniketů či připojení klíčového trezoru. Systém dále umožňuje měření fyzikálních veličin a jejich regulaci, což v mnoha případech komplexně doplní bezpečnostní řešení. 
Významné reference: 60 tisíc vstupních karet – Národní technická knihovna v Praze, Technická univerzita v Liberci, Raiffeisenbank, Česká spořitelna

Systém Latis ® SQL

Integruje a monitoruje bezpečnostní technologie, které se používají při ochraně budov, technologických areálů i všech ostatních objektů, které je potřeba chránit. 
Je rozsáhlým modulárním systémem, který je možné skládat podle potřeb uživatele. Prostřednictvím různých komunikačních kanálů umožňuje připojení mnoha technologií a integruje tyto autonomní systémy do jednoho celku. Je možné jej využít jako lokální grafickou nadstavbu, nebo jako dálkový dohled objektů (PCO). Samozřejmá je i kombinace uvedených variant. 
Tato integrace přináší uživateli komfort umožňující efektivní provoz a správu systémů z jednoho pracoviště. Všechna data a informace jsou přístupné v jednotné srozumitelné podobě a poskytují obsluze přehlednou, jednoduchou a efektivní formu střežení objektů podpořenou grafickým zobrazením sledovaných událostí. Spojení tohoto monitorovacího a řídicího systému s unikátním řešením perimetrické ochrany společnosti Optasense je jednoznačně tím nejmodernějším technologickým řešením v oblasti zabezpečovací techniky.
 
Významné reference: Česká spořitelna, Národní technická knihovna, Národní galerie Ministerstvo obrany, Ministerstvo dopravy, Policie ČR, armáda, soukromé bezpečnostní agentury, historické a kulturní památky
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V Temelíně zavezli palivo do prvního bloku. V reaktoru vydrží déle

11:44 ČEZ: V Temelíně zavezli palivo do prvního bloku. V reaktoru vydrží déle

Přesně 163 palivových souborů umístili energetici do reaktoru odstaveného prvního bloku. Nově je mez…