Oprava hráze Vranovské přehrady letošní turistickou sezonu neohrozí

20.02.2015 20:51

Turisté a rekreanti, kteří se letos v létě rozhodnout navštívit Vranovskou přehradu, se uzavírky hráze obávat nemusí. Plánované opravy, kvůli kterým nebude možný přechod přes korunu hráze po dvě letní sezony, začnou nejdříve až na přelomu září a října.

Oprava hráze Vranovské přehrady letošní turistickou sezonu neohrozí
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Vranovská přehrada

„Povodí Moravy, s.p. podalo žádost o financování rekonstrukce hráze Vranovské přehrady na Ministerstvo zemědělství ČR. V současné době čekáme, jak bude žádost posouzena. V případě, že by stavební práce začaly ještě v letošním roce, určitě neohrozí letní turistickou sezonu. K předání staveniště by totiž došlo nejdříve v záři nebo v říjnu,“ vysvětlil generální ředitel PM Jan Hodovský.

Přechodu přes korunu hráze, která by jinak byla zcela uzavřena pro automobilovou i pěší dopravu, tak letos v létě nic bránit nebude. V období realizace stavby se počítá s náhradní dopravou přívozem pro pěší a turisty.

Stavební zásahy do hráze si vyžádal její nevyhovující technický stav, zejména konstrukce přemostění přelivů. „Výsledky prohlídky z roku 2011 konstatovaly nutnou zásadní opravu, při níž stavbaři nahradí celou železobetonovou mostní konstrukci,” doplnil ředitel závodu Dyje (Povodí Moravy, s.p.) Jan Moronga. Předpokládané náklady na rekonstrukci hráze mají dosáhnout asi 90 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…