PMS: Tým projektu „Na správnou cestu II“ na první pracovní návštěvě irské Probační služby

30.07.2018 21:30

Ve druhé polovině července se dvanáct zaměstnanců Probační a mediační služby vydalo v rámci projektu „Na správnou cestu II“ na první pracovně-studijní cestu do zahraničí. Jejich cílovou destinací se stalo Irsko, kde je přijali kolegové z Probační služby (Probation Service).

PMS: Tým projektu „Na správnou cestu II“ na první pracovní návštěvě irské Probační služby
Foto: Probační a mediační služba ČR
Popisek: Probační a mediační služba ČR, logo.

Účelem cesty bylo získat informace a zkušenosti k možnostem rozvíjení restorativní praxe zejména v oblasti práce s mládeží, organizaci a realizaci rodinných skupinových konferencí a implementaci restorativních principů do širší společnosti. Jde o první ze série zahraničních pracovních cest, které jsou jednou z klíčových aktivit projektu.

Během dvoudenního pobytu navštívili členové české delegace ředitelství a středisko Probační služby v Dublinu, kde se seznámili s historií a součastností restorativních programů a přístupů v Irsku, prohlédli si prostory střediska a v neposlední řadě měli možnost vyměnit si irskými kolegy poznatky z praxe. Poté zavítali do jedné z budov organizace Candle Community Trust ve čtvrti Ballyfermot – jedné z vyloučených lokalit v Dublinu s řadou sociálních programů -, kde jim pracovníci organizace představili aktivity a přístup, který v práci s dětmi a mládeží využívají.  Součástí cesty byla také návštěva terénních služeb ve vyloučené lokalitě v Limericku a seznámení se s lokálním projektem pro mládež, včetně aktivity rozšiřování restorativní praxe do místní komunity.

Projekt „Na správnou cestu II“, který letos vstoupil do své druhé poloviny, se zabývá rozvojem inovativních způsobů řešení kriminality mládeže a jejich zaváděním do praxe. Ve svých aktivitách navazuje na projekt "Na správnou cestu!" realizovaný Probační a mediační službou v letech 2012-2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…