PRAMET se potýká s falzifikáty na domácím trhu

03.09.2012 16:40

Zatímco většina renomovaných strojírenských podniků v současné době bojuje s výskytem falzifikátů především na asijských trzích, česká jednička ve svém oboru, společnost Pramet Tools, se aktuálně setkává s falzifikáty na trhu domácím.

PRAMET se potýká s falzifikáty na domácím trhu
Foto: Pramet Tools
Popisek: Ilustrační fotografie produktů firmy Pramet Tools

Bojovat s nimi se Prametu daří i díky každoroční investici zhruba 25 milionů korun do výzkumu a vývoje.

Falzifikáty nejsou pouze záležitostí Číny a dalších asijských zemí. Právě naopak, vyskytují se i na trzích, kde by to zákazník neočekával. „S falzifikáty jsme se aktuálně setkali v Polsku, České republice i na Slovensku. O těchto padělcích jsme se dozvěděli od obchodních partnerů i ze strany našich poboček,“ říká Ing. Petr Beneš, MBA, generální ředitel společnosti Pramet. „Vesměs se jednalo o již použité soustružnické a frézovací destičky, které byly znovu upraveny a vydávány za nové. Šlo však také o produkty jiných výrobců, které se pouze nacházely v obalech naší značky“, dodává.

Unikátnost technologie spočívá v prověřených postupech a know-how, které firma shromažďuje již více než šedesát let. Ty jsou vázány ke každému jednotlivému kroku výroby – je zapotřebí vynikající materiál, znalost správného postupu lisování, použití konkrétních výrobních nástrojů a přesné řízení všech dalších procesů (např. nastavení parametrů řezné hrany, při kterém každá vyrobená destička projde kontrolou speciálního měřicího přístroje). Pouze tak vznikne skutečně kvalitní a výkonný výrobek. „Velice si ceníme podpory české vlády, máme běžící program výzkumu a vývoje, kde získáme podporu 5 milionů Kč každý rok. Celkem tedy ročně investujeme okolo 25 milionů Kč, což je ale stále málo,“ uvedl Beneš.

Součástí každého obalu výrobků je zakódovaná šarže, podle jejíhož čísla lze dohledat, kdy byla vyrobena. V drtivé většině případů je možné zjistit jméno prvního zákazníka, kterému byl produkt prodán. U nástrojů z portfolia společnosti Pramet se však díky jejich zaměření očekává vysoká kvalita i vysoký výkon a trvanlivost. Tu však falzifikáty postrádají a z tohoto důvodu je jejich užívání spíše ztrátové, někdy dokonce končí i poškozením výrobních strojů.

Implementováním falzifikátů může navíc výrobní výkon klesnout až o 80 %. „Kopírování není aktuálně natolik účinné, aby výrobkům značky Pramet konkurovalo. Srovnání s falzifikáty se tedy skutečně neobáváme. S trochou nadsázky by se dalo říct, že nás skutečnost, že nás některé firmy kopírují, těší. To že se o naše výrobky snaží, už něco znamená,“ komentuje problematiku generální ředitel Ing. Petr Beneš, MBA.

Pramet si zakládá na velmi pevné zpětné vazbě se zákazníky. Ta je jedním z klíčových bodů strategie společnosti, která svým odběratelům garantuje 100 % klientský servis. Jeho součástí je především profesionální poradenství, které odběratelům navrhne a dodá nástroje přesně podle konkrétních výrobních potřeb, čili na míru. Právě tento fakt představuje pro klienty přidanou hodnotu, kterou prodejci zboží podezřelého původu nikdy nedokážou nabídnout.

O společnosti Pramet

Společnost Pramet Tools s.r.o. se zabývá vývojem, výrobou a prodejem obráběcích nástrojů ze slinutých karbidů. Více než 60letá tradice a zkušenosti ve výrobě slinutého karbidu, stejně jako reprodukovatelná kvalita materiálů a kontinuální výzkum i vývoj umožnily firmě Pramet udržet si jednu z vedoucích pozic v daném sortimentu na tuzemském teritoriu a také ve střední a východní Evropě. Získává navíc stále vyšší uplatnění na náročných exportních trzích, na něž soustavně expanduje. Téměř dvě třetiny produkce jsou určeny pro export, 40 % pro český a slovenský trh. Od roku 2000 společnost Pramet Tools díky vlastnímu vývoji a výzkumu prakticky kompletně inovovala výrobní sortiment, který tak plně odpovídá požadavkům moderních technologických postupů obrábění a ve srovnání s původním sortimentem vykazuje skokový nárůst výkonnosti. Další informace naleznete  na: www.pramet.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…