PROFI CREDIT poskytl za první čtvrtletí půjčky v hodnotě více než 1,9 mld. korun

04.05.2014 8:05

Objem půjček společnosti PROFI CREDIT za první tři měsíce opět vzrostl. PROFI CREDIT poskytl svým klientům ve čtyřech evropských zemích za první kvartál úvěry v nominální hodnotě více než 1,9 miliardy korun, což je meziroční nárůst o 22 %.

PROFI CREDIT  poskytl za první čtvrtletí půjčky v hodnotě více než 1,9 mld. korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Celkový objem úvěrů, které poskytl PROFI CREDIT v České republice je bezmála 498 milionů korun, což je o 5 % víc než za stejné období roku 2013. Největší nárůst objemu poskytnutých úvěrů si připsal PROFI CREDIT v Polsku, kde půjčil v přepočtu 735 milionů korun, což je o 58 % víc než za stejné období loňského roku. „Potvrzují se tím naše předpoklady, že v Polsku je obrovský potenciál a je to pro nás nejperspektivnější země pro růst,“ říká k hospodářským výsledkům generální ředitel skupiny Profireal Group David Chour. Slovensko hlásí s půjčkami v nominální hodnotě v přepočtu 462 milionů korun nárůst o 14 %. V Bulharsku se objem poskytnutých úvěru vyšplhal na 223 milionů korun, což je nárůst o 12 %. „Letos jsme rozšířili naše působení o další významnou zemi, kterou je Rusko, i tady vidíme velké možnosti,“ dodává David Chour.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…