Pardubická společnost Fine Gusto, vyrábějící sušené maso, expanduje do zahraničí

13.04.2018 12:48 | Zprávy

Přednímu českému výrobci sušeného masa, pardubické společnosti Fine Gusto Nature, se daří a rozrůstá se i do zahraničí. V roce 2017 byla firma Fine Gusto Nature velmi úspěšná, dosáhla obratu 25 milionů korun, což značí meziroční nárůst o 25 procent. V letošním roce má v plánu znovu růst, ale také expandovat do zahraničí.

Pardubická společnost Fine Gusto, vyrábějící sušené maso, expanduje do zahraničí
Foto: finegusto.cz
Popisek: Fine Gusto - logo

Rok 2017 byl pro pardubickou společnost, založenou společníky Davidem Novákem a Pavlem Doležalem, velmi důležitý. V polovině roku firma přišla na trh se zcela novými produkty sušeného masa, které se těší velké oblibě. Mimo hovězí a krůtí maso bez přidaných aromat a konzervantů se portfolio rozšířilo o sušené maso s příchutí barbecue, teriyaki a pepře, dále o tzv. snack bary, tedy ochucené masové tyčinky s ovocem. V neposlední řadě Fine Gusto představila i produkt nazvaný trail mix, tedy směs sušeného masa ořechů, semínek a ovoce.

„Minulý rok jsme převážně rozšiřovali sortiment produktů. V letošním roce bychom v tom chtěli pokračovat, ale také se hodně zaměřit na zahraniční trhy. Mohu prozradit, že chystáme významnou zakázku s mezinárodní společností,“ řekl k plánům na letošní rok David Novák, jednatel a zakladatel společnosti.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Národní knihovna: Unikátní výstavní projekt KOSMAS 900

20:16 Národní knihovna: Unikátní výstavní projekt KOSMAS 900

Přijďte si připomenout autora nejstarší české kroniky a výjimečného intelektuála raného středověku, …