Pardubický kraj: Letní turistické noviny lákají na výlety ve Východních Čechách

05.05.2018 12:42

Začátek května je ten správný čas k načerpání inspirace k výletům a zajímavým akcím ve Východních Čechách pro nadcházející letní turistickou sezonu. Již tradičně pro tyto účely slouží i společné turistické noviny, které jsou třetím rokem vydávány nejen na letní, ale i na zimní turistickou sezonu pro celý Pardubický a Královéhradecký kraj. Za jejich vydáním stojí Destinační společnost Východní Čechy (DSVČ).

Pardubický kraj: Letní turistické noviny lákají na výlety ve Východních Čechách
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Toto územně širší vydání, které pokrývá oblasti od Moravskotřebovska a Jevíčska až po Jičínsko nebo od Železných hor po Kladské pomezí a Broumovsko, si pochvaluje i radní Pardubického kraje za cestovní ruch René Živný. „Společné Turistické noviny pro Východní Čechy si našly své stálé čtenáře, navíc se touto formou daří posílat si vzájemně turisty a výletníky z jednoho kraje do druhého.“ Zároveň si pochvaluje i další společné počiny v oblasti marketingu cestovního ruchu s kolegy z Královéhradeckého kraje: „Již mnohokrát bylo řečeno, že administrativní hranice kraje nejsou pro turisty vůbec důležité. Tato spolupráce tak přináší ovoce v cestovním ruchu oběma krajům. A nejde jen o turistické noviny. V nedávné době oba kraje společně vydaly třeba mapy kempů, pivovarů, brožurky zaměřené na rodiny s dětmi nebo na prvorepublikovou architekturu. Právě ta velmi ladí k letošním oslavám stoletého výročí vzniku samostatné republiky.“

Čtenáři v těchto nových letních turistických novinách najdou opět spoustu tipů a rad, kam zamířit v období od poloviny května do října. Jedná se nejen právě o místa spojená s oslavami výročí sta let samostatné republiky, ale také již klasické výletní cíle. Mezi ně patří například zámek v Litomyšli, který si letos bude připomínat své 450 narozeniny. Když už jsme u historických památek, určitě stojí za to doporučit i Zámky na Orlici, což je produkt, který na konci loňského roku dokonce získal prestižní ocenění Excelentní evropské destinace roku.

Turistické noviny jsou ve spolupráci obou krajů distribuovány především v síti turistických informačních center, ve vybraných ubytovacích a stravovacích zařízeních a v některých turisticky zajímavých cílech. Dostupné budou také na mnoha prezentačních akcích pořádaných v průběhu letní sezony na území obou krajů, ale i jinde v České republice. Elektronická verze novin včetně galerie všech dosud vydaných čísel a ostatních propagačních materiálů DSVČ je dostupná na stránkách oficiálního turistického portálu Pardubického kraje (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…