Pardubický kraj: Majitel Gočárových mlýnů představil radním návrh projektu

29.11.2017 10:50

Jednání Rady Pardubického kraje se tento týden zúčastnil jako host také architekt Lukáš Smetana, majitel Gočárových mlýnů. Spolu s autory návrhu projektu rekonstrukce hlavní budovy mlýnů představil radním možné využití pro potřeby Východočeské galerie v Pardubicích.

Pardubický kraj: Majitel Gočárových mlýnů představil radním návrh projektu
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Rada kraje tento záměr podpořila a nyní se povedou jednání o podmínkách odkupu budovy. A to jak z pohledu ceny, tak i v souvislosti s technickými záležitostmi a potřebami dalších investic do okolního veřejného prostoru,“ uvedl 1. náměstek hejtmana Roman Línek, který má na starosti majetek, investice a kulturu. Na rekonstrukci této národní kulturní památky je nyní příležitost získat evropskou dotaci.

Se záměrem odkupu se na prosincovém výjezdním zasedání ve Svitavách 12. prosince seznámí i zastupitelé kraje. Také pro ně připraví Lukáš Smetana a jeho tým prezentaci, jak by šlo tento významný areál oživit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…