Pardubický kraj: Nové informační tabule informují cestující o zpoždění spojů

21.08.2015 15:29

Už to jelo? Stihnu přípoj? V kolik jede další spoj? S odpověďmi na tyto časté otázky při cestování veřejnou dopravou pomohou cestujícím nové informační tabule Integrovaného dopravního systému (IDS) IREDO. Na 17 místech v Pardubickém a 15 v sousedním Královéhradeckém kraji informují o aktuální poloze, odjezdech i zpožděních spojů. Jsou součástí právě dokončeného projektu, který má zvýšit komfort cestujících, ale také řidičů a dispečerů IREDO.

Pardubický kraj: Nové informační tabule informují cestující o zpoždění spojů
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Přehledné informace o aktuálních spojích a jejich případných zpožděních jsou základem pohodlného cestování v rámci integrovaného dopravního systému. Konečně jsme se v této oblasti přiblížili evropským standardům,“ říká Jaromír Dušek, náměstek hejtmana Pardubického kraje pro dopravu a dopravní obslužnost.

V Pardubickém kraji jsou tyto panely nainstalovány v Březové nad Svitavou, autobusovém nádraží a železniční stanici ve Svitavách, autobusovém nádraží a železniční stanici v Ústí nad Orlicí, Lanškrouně, Moravské Třebové, Chocni, autobusovém nádraží a železniční stanici v Žamberku, Letohradě, Králíkách, Poličce, Hlinsku, Chrudimi, Holicích a Přelouči. Tyto informace jsou dostupné i nevidomým cestujícím, kteří je získají akusticky pomocí svého dálkového ovladače.

V ostatních místech mají cestující možnost využití webových služeb přes QR kód na označníku nebo na výlepové ploše jízdních řádů zastávky. Přímo se tak dostanou k informacím o jízdních řádech pro danou zastávku a polohách vozidel blížících se k této zastávce.

Nový dispečink i call centrum

Také řidiči autobusů nyní získávají přehled o polohách návazných spojů a tím i o předpokládaném čekání na tyto spoje. V rámci projektu byl zprovozněn i dispečink IDS IREDO, který nyní může pružně reagovat na případné nehody, kolony a jiné závady na dopravní cestě a zamezit vzniku zpoždění a tím způsobeného rozvázání přípojů. Součástí dispečinku IDS IREDO je i nové call centrum pro veřejnost, které funguje na telefonním čísle 495 581 333. „Dokončení celého projektu k 30. červnu 2015 lze pokládat za velký úspěch, protože původně projektovaná časová náročnost byla citelně zkrácena,“ vysvětluje jednatel společnosti OREDO Jiří Pálka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

19:15 Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

Prezident České republiky Petr Pavel na Pražském hradě opět jmenoval nové generály z řad vojáků z po…