Pardubický kraj získal od ÚZSVM zdarma zázemí pro středisko výchovné péče

05.03.2023 22:30 | Tisková zpráva

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových ve Svitavách bezúplatně převedl Pardubickému kraji budovu se zahradou ve Svitavách. Kraj zde plánuje vybudovat středisko, zabývající se péčí o děti a mládež s výchovnými problémy.

Pardubický kraj získal od ÚZSVM zdarma zázemí pro středisko výchovné péče
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Ve vilce bude nyní sídlit středisko výchovné péče, jehož cílovou skupinou jsou děti s problémovým chováním z MŠ, ZŠ a SŠ. Středisko pomáhá rodinám a školám z celého regionu nejen v rámci ústavní či ochranné výchovy, ale i preventivně výchovné péče ve školských zařízeních v celém kraji.

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31653 lidí

Velká zahrada, která budovu obklopuje, umožní dětem věnovat se činnostem, prospěšným k řešení jejich problémů jako je sekání trávy, péče o zeleň nebo drobná domácí zvířata a sport.

Dvoupodlažní vila ze třicátých let a navazující zahrada o rozloze 1 098 m2 na Pavlovově ulici ve Svitavách byla po válce znárodněna a sloužila jako mateřská škola. V devadesátých letech minulého století přešla do vlastnictví Okresní hygienické stanice ve Svitavách a Zdravotního ústavu v Ústí nad Labem. Sloužila také jako sídlo Střediska očkovacího a cestovního lékařství.

ÚZSVM majetek převzal od zdravotního ústavu jako nepotřebný. O budovu následně neprojevila zájem žádná státní instituce. Úřad tak s ohledem na veřejný zájem přistoupil k bezúplatném převodu do vlastnictví Pardubického kraje se smluvní podmínkou, že objekt bude sloužit danému účelu po dobu 20 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…