Pivovar Velké Popovice uvede na trh Černého Kozla v plechovkách

07.07.2014 19:44 | Zprávy

Pivovar Velké Popovice letos slaví 140 let od založení a uvádí na český trh Velkopopovického Kozla Černého v plechovkách. V České republice je Velkopopovický Kozel Černý dlouhodobě jedním z nejoblíbenějších na rostoucím trhu tmavých a polotmavých piv.

Pivovar Velké Popovice uvede na trh Černého Kozla v plechovkách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pivo

Černý Kozel, vyráběný podle původní receptury ze speciální směsi tmavých sladů, má ve Velkých Popovicích dlouholetou tradici. Černé pivo bylo součástí sortimentu velkopopovického pivovaru již od jeho založení v roce 1874. Doporučená cena 0,5litrové plechovky černého Kozla je 15,90 Kč.

„Zájem o tmavá piva mezi českými spotřebiteli roste. Za prvních pět měsíců vzrostl v tuzemsku výstav kategorie tmavých a polotmavých piv meziročně o téměř čtyři procenta*. Proto nyní nabízíme černou variantu Kozla také v praktickém balení, plechovkách,“ říká marketingový manažer Velkopopovického Kozla Luděk Baumruk.

Velkopopovičtí sládci vaří černého Kozla podle původní receptury výhradně ze speciální směsi tmavých sladů, vody z vlastních studní a odrůd českého chmele bez použití barviv, umělých sladidel nebo konzervantů. Pivo má jemnou karamelovou vůni i chuť a tmavou rubínovou barvu. Jako správné tmavé pivo českého typu se vyznačuje postřehnutelnou sladkou chutí a spíše jemnější, méně výraznou hořkostí.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Samuel​ Volpe byl položen dotaz

Dezinformace

Dobrý den pane poslanče, hodně politiků operuje s pojmem dezinformace, ale dokážete aspoň vy tento pojem definovat? Protože podle mě za to mnozí označují jen jiný názor, mnohdy jen proto, že neodpovídá tomu jejich. A problém také vidím v tom, že se dost informací potvrdí třeba až časem nebo naopak, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.