Plán akcí v Senátu v týdnu od 12. listopadu

09.11.2018 22:16

Stručný výčet akcí Senátu na příští týden.

Plán akcí v Senátu v týdnu od 12. listopadu
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Pondělí 12. 11.
12:15
Předsálí Jednacího sálu, recepce A
Briefing ke 25 letům činnosti Asociace univerzit třetího věku ČR
Význam univerzit třetího věku či vliv vzdělávání na zkvalitnění života seniorů budou témata tiskového briefingu, který se uskuteční v rámci odborné konference ke 25 letům činnosti Asociace univerzit třetího věku ČR. Na tiskové konferenci vystoupí senátor Jan Žaloudík, prezident Asociace univerzit třetího věku Roman Prokop a Hana Matějovská Kubešová, přednostka Kliniky interní, geriatrie a praktického lékařství MU. Odborná konference začíná v 10.00 v Jednacím sále Senátu (recepce A). Více informací zde. Akreditace médií na adrese davidovae@senat.cz.

18:00
Hlavní sál, recepce C2
Slavnostní ceremoniál Ústavu pro studium totalitních režimů "Ceny za svobodu, demokracii a lidská práva"
Výroční Ceny ÚSTR za svobodu, demokracii a lidská práva letos obdrží 12 osobností, a to jednak za boj o obnovu svobody a demokracie Československé republiky v období nacistické a komunistické diktatury, ale také za mimořádný přínos k reflexi novodobých dějin a za následováníhodné počiny při hájení principů demokracie, svobody a lidských práv. Další informace naleznete na webových stránkách.  Akreditace médií na adrese davidovae@senat.cz.

Úterý 13. 11.
10:00

Hlavní sál, recepce C2
Slavnostní shromáždění u příležitosti 110. výročí úmrtí Josefa Hlávky
Předseda Senátu Milan Štěch a předsedkyně Akademie věd Eva Zažímalová zahájí konferenci k připomínce odkazu významného architekta, podnikatele a mecenáše Josefa Hlávky. Na programu dvouhodinové akce jsou 4 přednášky předních znalců života a díla Josefa Hlávky. Akreditace médií na adrese davidovae@senat.cz.

11:00
Jičínský salonek, recepce A
Předávání osvědčení senátorům zvoleným ve 2. kole senátních voleb
Stávající předseda Senátu Milan Štěch spolu se zástupci Ministerstva vnitra ČR předají úřední osvědčení o zvolení senátorům, kteří byli zvoleni ve druhém kole senátních voleb. Všichni senátoři, kteří vzešli z říjnových voleb, složí slib na ustavující schůzi Senátu, která začne 14. listopadu. Akreditace médií na adrese davidovae@senat.cz.

15:45
Rytířská síň, recepce C2
Briefing „Co dělají školy pro demokracii?“
Žákovské parlamenty budou  prezentovat v Senátu v rámci akce  „Co dělají školy pro demokracii“ své projekty. Porota bude vybírat nejinspirativnější projekt z deseti finalistů. O projektu i o nejlepším z finalistů se dozvíte na tiskovém briefingu. Prezentace vybraných škol začíná ve 13:30 v Hlavním sále Valdštejnského paláce (recepce C2). Akreditace médií na adrese davidovae@senat.cz.

Středa 14. 11.
9:00

Jednací sál, recepce A
1. schůze Senátu ve 12. funkčním období
Na první schůzi Senátu v novém funkčním období složí nově zvolení senátoři, následně budou senátoři volit vedení horní komory a rozhodnou o obsazení výborů a komisí na následující dva roky. Program schůze je na webu Senátu. Během polední přestávky se uskuteční společný fototermín senátorek a senátorů.

Čtvrtek 15. 11.
9:00

Jednací sál, recepce A
2. schůze Senátu ve 12. funkčním období
Na ustavující schůzi Senátu naváže 2. schůze, na programu budou zákony, které byly schváleny v Poslanecké sněmovně: mezi jinými novela trestního zákoníku, zákon o ochranných známkách, zákon o dluhopisech, zákon o veřejném zdravotním pojištění a další. Schůze bude pravděpodobně pokračovat v pátek. Více informací zde.

15:00
Zaháňský salonek, recepce C1
Panelová diskuse "Vliv sucha na vinohradnictví a vinařství v České republice - příčiny, důsledky, řešení"
Vliv sucha na vinohradnictví a vinařství bude hlavním tématem panelové diskuse v Senátu. Na diskusi vystoupí mimo jiné zástupci ministerstva zemědělství a vinařů.

Více k programu akce naleznete na webových stránkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…