Plzeňský kraj doporučuje respirátory v zdravotnických zařízeních

07.08.2022 14:55 | Tisková zpráva

Krizový štáb Plzeňského kraje zhodnotil covidovou situaci a přijal usnesení obsahující doporučení nosit ochranné prostředky dýchacích cest, tj. respirátorů FFP2 ve zdravotnických a sociálních zařízeních.

Plzeňský kraj doporučuje respirátory v zdravotnických zařízeních
Foto: plzensky-kraj.cz
Popisek: Plzeňský kraj - logo

„Toto opatření jsme se rozhodli přijmout na základě doporučení Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje. Je určeno pro pacienty ambulantních zdravotnických zařízení, personál lůžkových zdravotnických zařízení na odděleních, kde je primárně pečováno o pacienty ohrožené jinou závažnou nemocí, a pro osoby navštěvující pacienty hospitalizované v lůžkových zdravotnických zařízeních. Dále u personálu poskytovatelů sociálních služeb na odděleních, kde je pečováno, stejně jako v nemocnicích o ty, kteří mají oslabenou imunitu a dlouhodobě ležící, kteří jsou více ohroženi nemocemi, i pro návštěvy,“ upřesnil hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták s tím, že dle doporučení musí respirátor krýt ústa i nos a přiléhat k obličeji.

Anketa

Líbí se vám kampaň, ve které SPOLU staví Babiše vedle Putina?

1%
97%
hlasovalo: 29283 lidí

Počet nově odhalených nových nákaz se podle informací KHS PK denně pohybuje kolem 100 až 120 případů, nicméně situace v nemocnicích je zatím dobrá. „Vyzýváme občany, aby v případě, že se necítí dobře, zdravotnická a sociální zařízení nenavštěvovali,“ doplnil ředitel KHS PK Michal Bartoš. Pozitivita provedených testů na covid je totiž podle něho poměrně vysoká a nelze zatím odhadnout, jak se projeví subvarianty viru.

Ve FN je aktuálně hospitalizováno 34 pozitivních pacientů, většina ve standardní péči a stejně tak je tomu i v krajských nemocnicích, kde je hospitalizováno 39 pacientů.

Zájem o očkování 4. dávkou očkovací místa zvládají bez problémů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec