Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond stanovila sazby podpor u šesti programů podpor

20.10.2023 9:15 | Tisková zpráva

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. stanovil sazby základní podpory u programů Zemědělec, Potravinář, a dále u titulů Lesní hospodář, Zpracovatel dřeva, Zpracovatel a Podpora nákupu půdy.

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond stanovila sazby podpor u šesti programů podpor
Foto: pgrlf.cz
Popisek: Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond - logo

U programu Zemědělec byla stanovena sazba ve výši 3,7 % p.a. Tato výše sazby se týká žádostí přijatých v období od 1. 10. 2022 do 30. 9. 2023, přičemž u mladých zemědělců do 40 let věku je podpora navýšena o další jeden procentní bod. 

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31656 lidí

„Sazbu podpory u programu Zemědělec jsme se rozhodli navýšit na 3,7 % p.a. s ohledem na aktuální a predikovaný vývoj úrokových sazeb,“ řekl předseda představenstva PGRLF, Josef Kučera. 

U programů na podporu lesnictví, zpracování zemědělské produkce a nákupu půdy se jedná o stanovení výše sazeb u žádostí přijatých v období od 1. 7. 2023 do 30. 9. 2023. Konkrétně se jedná o programy Lesní hospodář, Zpracovatel dřeva, Zpracovatel, a Podpora nákupu půdy, jejichž výše podpory v rámci jednotlivých programů činí 3,7 % p.a.

PGRLF rovněž stanovila sazbu u titulu Potravinář u žádostí přijatých od 1. 7. 2023 do 30. 9. 2023, a to ve výši 3,7 % p.a. 

Veškeré informace o jednotlivých programech podpor a jejich sazbách jsou k dispozici na webových stránkách společnosti PGRLF, a.s., na  www.pgrlf.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…