Policie ČR: Jihočeští kriminalisté obvinili cizince z obchodování s lidmi

04.04.2019 7:36

Kriminalisté českobudějovické expozitury Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) v uplynulých dnech obvinili sedmadvacetiletého cizince z trestného činu obchodování s lidmi.

Policie ČR: Jihočeští kriminalisté obvinili cizince z obchodování s lidmi
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Tento muž měl v průběhu roku 2017 slibovat na území Rumunska zajištění práce v České republice za měsíční mzdu cca 40 tisíc korun, ač si měl být vědom, že není schopen dostát svým závazkům. Podle našich závěrů využil tíživé sociální situace nejméně 31 svých spoluobčanů, které následně nechal dopravit do jižních Čech. Zde jim odebral doklady a pod pohrůžkou fyzické újmy se měl domáhat úhrady „dluhu“ za dopravu do ČR a zajištění zaměstnání. Dále jim měl po odpracování prvního měsíce ve strojírenském podniku zadržovat mzdu a krajanům „vyplácel“ jen 500 korun týdně. Když se jeho spoluobčané domáhali zadržované mzdy či chtěli odcestovat zpět do Rumunska, měl je fyzicky napadat a vyhrožovat fyzickou likvidací. Tímto způsobem podle našich závěrů pro sebe získal více než půl milionu korun.

Obviněný muž byl v březnu 2019 podmíněně propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody, který vykonával pro jinou trestnou činnost. Následně byl kriminalisty NCOZ zadržen, obviněn a soudcem vzat do vazby. V případě pravomocného rozsudku mu hrozí trest odnětí svobody od 5 do 12 let. Věc dozoruje Krajské státní zastupitelství v Českých Budějovicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…