Policie ČR: Letecká služba má svou první pilotku

29.06.2022 10:06 | Tisková zpráva

Pracovat u Letecké služby Policie ČR se jí zdálo jako nedosažitelný sen. Po nějaké době, ale nasbírala zkušenosti a odvahu, přihlásila se a stala se z ní první pilotka u Policie ČR.

Policie ČR: Letecká služba má svou první pilotku
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Uspět u náročného výběrového řízení na takovou pozici se od roku 1991 nepodařilo zatím žádné ženě. Až Nikola Tarasovičová se může pyšnit prvenstvím. My jsme si naši novou kolegyni, která splňuje tři P (první policejní pilotka), vyzpovídali.

Vyprávěla nám, jak od malička koukala na téměř celou rodinu, jak se prohání ve vzduchu. Její tatínek létá vrtulníkem, pracuje jako testovací a předváděcí pilot. A v rodině není sám, teta, strýc, bratranec, všichni se prohání pracovně i pro radost mezi oblaky. „Když jsem vyrůstala, nikdo na mě netlačil, nikdo mě do ničeho nenutil, a přesto mě to nějakým způsobem ovlivnilo, tak že jsem se na střední škole rozhodla být stíhacím pilotem.“ říká s úsměvem Nikola Tarasovičová, pilotka u Letecké služby Policie ČR.

Maminka sice nadšené dceři pozici stíhacího pilota zatrhla, ale nechala se přemluvit na pilota v civilní dopravě. Tatínek byl možná o něco nadšenější. Jeho první krok byl, že vzal Nikolu na Ústav leteckého zdravotnictví, kde si vyzkoušela, jestli je její tělo v takové kondici, aby mohla vůbec pilotkou být. Prošla zkouškou první třídy a už jí nic nebránilo vydat se vysněnou cestou.

Přejeme každému, aby měl odvahu a píli plnit si své sny a přání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…