Policie ČR: Prohloubení spolupráce ÚOHS s kriminalisty

31.10.2023 9:15 | Tisková zpráva

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uspořádal v tomto týdnu v rámci probíhající dlouhodobé spolupráce seminář pro příslušníky Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ), Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování a dalších složek Policie ČR.

Policie ČR: Prohloubení spolupráce ÚOHS s kriminalisty
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Seminář, který vedli zástupci ze Sekce hospodářské soutěže, byl zaměřen zejména na kartelové dohody mezi uchazeči o veřejné zakázky (dohody typu bid rigging), jejich detekci a způsoby odhalování a vyšetřování. 

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17075 lidí
Proběhla rovněž diskuze o způsobu, jímž bude docházet ze strany orgánů činných v trestním řízení k předávání záznamů z odposlechů telekomunikačního provozu, které může Úřad nově využívat ve svých řízeních o kartelových dohodách (§ 21ga zákona č. 143/2001 Sb.).

Obě instituce tak pokračují v prohlubování oboustranně prospěšné spolupráce, která je zaměřena na poskytování vzájemné součinnosti v oblasti odhalování protiprávních jednání v oblasti hospodářské soutěže (kartelů), zejména pak na výměnu relevantních informací, zkušeností a poznatků souvisejících se zakázanými protisoutěžními dohodami. Kooperace se odehrává rovněž v oblasti zvyšování odborné úrovně zaměstnanců, zejména ve formě pořádání společných workshopů, školení, porad či jiných obdobných akcí a na poli vzájemného poskytování odborných konzultací potřebných k plnění úkolů stanovených příslušnými právními předpisy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …