Policie ČR: Stanovisko ředitele NCOZ k článku webu Neovlivní.cz

12.09.2022 11:48 | Tisková zpráva

Ředitel Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) plk. JUDr. Jiří Mazánek se ohrazuje proti článku webu Neovlivní.cz: „Policie o Mračkové věděla, informace ale neunikly. Na rozdíl od těch o vládních politicích“, který byl zveřejněn dne 9. září 2022.

Policie ČR: Stanovisko ředitele NCOZ k článku webu Neovlivní.cz
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

K uvedenému článku uvádím, že informace, které byly ve sdělovacích prostředcích publikovány po zadržení a obvinění osob v tzv. kauze „Dozimetr“, pocházejí výhradně z usnesení o zahájení trestního stíhání, které bylo v rámci úkonů trestního řízení předáno velkému okruhu osob mimo orgány činné v trestním řízení. Sama NCOZ následně předala Generální inspekci bezpečnostních sborů podnět ohledně těchto úniků informací do médií.

Chtěl bych zdůraznit, že v tomto dokumentu nebyly uvedeny žádné informace o místopředsedkyni Poslanecké sněmovny. Důrazně se ohrazuji proti tvrzení: „Zatímco informace o kontaktech zatčených z kauzy Dozimetr na politiky z vládních stran proudily do médií jak na běžícím pásu, styky místopředsedkyně sněmovny za ANO byly pečlivě střežené tajemství“.

plk. JUDr. Jiří Mazánek
ředitel NCOZ SKPV

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…