Policie ČR má nového generála

29.10.2017 16:40

Do hodnosti brigádního generála byl včera jmenován ředitel Útvaru rychlého nasazení.

Policie ČR má nového generála
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Prezident republiky Miloš Zeman u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu jmenoval do generálské hodnosti ředitele Útvaru rychlého nasazení Libora Lochmana. Jmenování si služební funkcionář Policie České republiky převzal osobně přímo ve slavnostních prostorách Pražského hradu.

V roce 1996 se stal ředitelem Útvaru rychlého nasazení Policie České republiky. Mezi nejvyššími policejními manažery patří k těm, co nejdéle vykonávají stejnou pozici na témže útvaru. To se také pozitivně odráží na celkové připravenosti útvaru k plnění náročných úkolů, které útvar plní.

„Už úctyhodných 21 let Libor Lochman na pozici ředitele Útvaru rychlého nasazení dokazuje své osobnostní, profesní a hlavně manažerské kvality. Za tuto dobu si vybudoval přirozený respekt a jeho útvar dnes v porovnání s obdobnými útvary v Evropě či ve světě patří mezi absolutní špičku. Není tedy pochyb o tom, že je to člověk na svém místě a já mu gratuluji nejen k dnešnímu povýšení do generálské hodnosti, ale také za to, co v životě dokázal. Zároveň mu přeji mnoho dalších úspěšných let, během kterých bude svůj útvar posouvat ještě dál“, řekl policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý

Prezident republiky jmenuje policisty, vojáky i hasiče do generálských hodností dvakrát ročně. Kromě 28. října se tak děje 8. května. V aktivní službě u Policie České republiky je počínaje dnešním dnem celkem pět důstojníků v generálských hodnostech, policejní prezident generálmajor Tomáš Tuhý a brigádní generálové Martin Vondrášek, Jiří Komorous, Petr Petřík a Miloš Trojánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…