Poryvy větru způsobily VLS menší škody na Šumavě

07.02.2020 12:49

Nárazové větry, které zasáhly v posledních pěti dnech Českou republiku, způsobily Vojenským lesům a statkům škody, které odhaduje státní podnik na 10 tisíc metrů krychlových dřeva. Zasaženy byly téměř výlučně lesy na Šumavě – ve vojenském újezdu Boletice a jeho okolí.

Poryvy větru způsobily VLS menší škody na Šumavě
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Každodenní větrné poryvy s dešti, které zasáhly od soboty 1. února až do včerejška republiku, nenapáchaly v šesti lokalitách VLS zásadní škody. Větší polomy a vývraty eviduje jen lesnická divize VLS Horní Planá, která spravuje asi 16,5 tisíc hektarů lesních pozemků na jihu Čech.

„Evidujeme od soboty do středy polomy, které odhadujeme na 10 tisíc kubíků dříví, převážně se jedná o roztroušené škody v rámci celého spravovaného majetku,“ uvedl ředitel divize VLS Horní Planá Michal Frnoch.

Podle něj se lesníci VLS ze Šumavy budou snažit škody odstranit co nejdříve, aby v jejich důsledku nedošlo k množení lesních škůdců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…