Povodí Labe: Čištění řek v Přírodním parku Orlice

18.10.2020 10:49

Klub dětí a mládeže Hradec Králové, z. s., uspořádal s podporou Povodí Labe v létě a na podzim roku 2020 již 13. ročník tradiční ekologické akce v Přírodním parku Orlice.

Povodí Labe: Čištění řek v Přírodním parku Orlice
Foto: Povodí Labe
Popisek: Povodí Labe

Velký úklid, který vodáci původně plánovali na březen letošního roku, byl přesunut do náhradního období a rozdělen do několika částí. Menší dobrovolnické skupiny začaly s čištěním již v letních měsících. Vyvrcholením ekologické aktivity byla hromadná veřejná akce, která proběhla o víkendu 3.-4. 10. 2020.

Během náhradního období byla vyčištěna řeka Divoká Orlice a navazující Orlice z Doudleb nad Orlicí do Hradce Králové. Aktivit se účastnilo 255 dobrovolníků, od dětí až po vodáky dříve narozené. Z přibližně 56 km čištěného koryta a přilehlých břehů řeky bylo odvezeno na cca 2,5 t civilizačního odpadu – plastů všeho druhu, pneumatik, kusů nábytku, elektrospotřebičů a dalších věcí, které dosloužily a jejich původní majitelé se jich zbavili bez ohledu na životní prostředí.

Povodí Labe děkuje všem dobrovolníkům, kteří věnovali svůj volný čas a nemalé úsilí pro zlepšení prostředí v Přírodním parku Orlice.

(Zpracováno z podkladů od Ing. Jiřího Roušavého, člena výboru Klubu dětí a mládeže Hradec Králové, z.s.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…