Povodí Moravy: Plavební sezóna na Baťově kanále je zahájena

08.05.2015 14:55

Za účasti významných hostů byla v pátek 1. května zahájena plavební sezóna na Baťově kanále. Dějištěm oslav bylo letos město Uherský Ostroh, kde se kromě plavební sezóny slavnostně otevřela také nová prohlídková trasa zámku.

Povodí Moravy: Plavební sezóna na Baťově kanále je zahájena
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

Desítky lidí si nenechaly ujít příležitost shlédnout letošní odemykání plavební sezóny, které se trochu netradičně odehrávalo přímo v plavební komoře. Z rukou generálního ředitele Povodí Moravy, s.p. RNDr. Jana Hodovského, starostky města Uherský Ostroh Ing. Příleské a starosty města Uherské Hradiště Ing. Blahy, byl do vody spuštěn a ponořen klíč, který tak oficiálně zahájil letošní sezónu.

Krátce poté následoval slavnostní průvod k ostrožskému zámku, kde byly průvodcům předány klíče od prohlídkových tras. Letošní novinkou je nová expozice v podzemí ostrožského zámku, která představuje unikátní interaktivní projekt.

Odemykání plavební sezóny na Baťově kanále se koná pravidelně od roku 1994 a i letos bylo provázeno velmi bohatým doprovodným programem. V rámci celodenních oslav byla k vidění šermířská klání, pořádaly se dětské soutěže a slavnostní náladu všech návštěvníků doprovázel hudební soubor Melody Gentleman Lednice. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…