Povodí Moravy: Problematikou vodních nádrží se bude začátkem října zabývat konference v Brně

21.09.2015 19:29

Vliv sucha na vodní ekosystémy, problematika koupacích oblastí, možnosti řešení jakosti vody u vodní nádrže Vranov… to jsou jen některá z témat konference Vodní nádrže 2015, kterou pořádá Povodí Moravy, s.p. 6.–7. října v Brně.

Povodí Moravy: Problematikou vodních nádrží se bude začátkem října zabývat konference v Brně
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

Konference je letos zaměřená hlavně na vliv fosforu na kvalitu vody v nádržích a na erozi zemědělské půdy a její význam pro zanášení nádrží. Právě eutrofizace nádrží, eroze, transport a zdroje živin je v posledních letech velmi často diskutovaným problémem, a to nejen v odborných kruzích. Těší se i značné mediální pozornosti a postupy řešení a dosažené výsledky jsou se zájmem sledovány také širokou veřejností.

Konferenci s mezinárodní účastí pořádá už potřetí PM ve spolupráci s Českou vědeckotechnickou vodohospodářskou společností v Brně v hotelu OREA Voroněž a dosud se na ni přihlásilo na 200 účastníků. Konference získala záštity ministra zemědělství, ministra životního prostředí a radního Jihomoravského kraje.

Konference je určená pro odborníky i laickou veřejnost. Zájemci se můžou přihlásit ještě do 25. září prostřednictvím formuláře na stránkách: vodninadrze.pmo.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…