Povodí Moravy poskytne těžkou techniku na odstraňování škod po živelné pohromě

25.06.2021 22:11

Od včerejší 18. hodiny postupovalo přes naše území od jihu severovýchodním směrem bouřkové pásmo, spojené lokálně s intenzivními přívalovými dešti, silnými nárazy větru a kroupami. Pracovnici Povodí Moravy jsou v terénu a zjišťují situaci v zasažených územích, možné škody způsobené zvýšenými průtoky a popadanými stromy a jsou připraveni poskytnout pomoc složkám IZS.

Povodí Moravy poskytne těžkou techniku na odstraňování škod po živelné pohromě
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

Živelná pohroma nejvíce zasáhla dolní povodí Kyjovky. Povodí Moravy je připraveno na odstraňování následků živelné pohromy. Už v průběhu noci zahájil státní podnik monitoring škod na vodních tocích z důvodu zajištění jejich průtočnosti a odstraňování popadaných stromů. Je připravena těžká technika k zásahům v postižených oblastech.

Pracovníci podniku jsou připraveni spolupracovat s postiženými obcemi a jednotkami IZS. Těžká technika se bude podílet na odstraňování škod. Pracovníci Povodí Moravy mapují škody na vodních tocích a vodohospodářských objektech, jsou připraveni poskytovat pomoc i v postižených obcích a spolupracovat při odstraňování následků s pomocí jeřábů, kráčejících bagrů a traktorů.

Na některých zasažených tocích byly krátkodobě dosaženy stupně povodňové aktivity (SPA). I. SPA byly krátkodobě dosažené např. na Litavě v Brankovicích a Malé Hané v Rychtářově. Aktuálně je dosažený I. SPA pouze na vodním toku Haná, avšak jedná se o řízenou manipulaci z vodního díla Opatovice, a na Rokytné v profilu Příšťpo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…