Povodí Odry: Petrův rybník v Krnově se začal napouštět

15.02.2020 21:01

Vodohospodáři z Povodí Odry začali napouštět Petrův rybník u Krnova. Ten byl po mimořádném veterinárním opatření zcela vypuštěn a desinfikován. Po naplnění bude rybník opět zarybněn rybami z vlastní produkce státního podniku Povodí Odry. Do vody se tak přesunou násady kaprů, amurů, tolstolobiků, candátů a štik.

Povodí Odry: Petrův rybník v Krnově se začal napouštět
Foto: Povodí Odry
Popisek: Povodí Odry

„Rybník jsme nechali ladem celou zimu a nyní jsme připraveni opět vyčištěný a vydesinfikovaný Petrův rybník u Krnova zarybnit naší rybí násadou. Věřím, že se virová nákaza na rybníku již neobjeví. Pro  úspěšné zdolání nákazy jsme udělali maximum, což potvrdila i státní veterinární zpráva,“ konstatoval vedoucí rybného hospodářství státního podniku Povodí Odry Ivo Jedlička.

Prodej ryb z produkce státního podniku Povodí Odry je zajištěn a probíhá na prodejnách přímo na Petrově rybníce, na farmách Žermanice a Kružberk a v podnikové prodejně v Opavě.

V polovině srpna roku 2019 byla na Petrově rybníce u Krnova nařízena mimořádná veterinární opatření v souvislosti s virovým onemocněním Koi herpes virus, zkráceně KHV, odborně Cyprinid hersvirus 3.  Tato opatření byla ukončena výlovem a utracením celé rybí obsádky. Následovala desinfekce rybníka jeho vyschnutím a vápněním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…