Povodí Ohře: Eliminace nelegálních staveb kolem vodních nádrží

14.03.2022 7:34 | Tisková zpráva

V současné době pracovníci státního podniku Povodí Ohře z provozu Cheb podrobují pozemky ve správě Povodí Ohře kolem vodních nádrží Jesenice a Skalka důkladné revizi se zaměřením na nepovolené objekty.

Povodí Ohře: Eliminace nelegálních staveb kolem vodních nádrží
Foto: Povodí Ohře
Popisek: Povodí Ohře.

Jedná se převážně o ploty, chaty, příbytky, mola, komposty, skládky apod. Cílem je odstranit nepovolené objekty a zpřístupnit pozemky Povodí Ohře tak, aby bylo všem umožněno uplatňovat právo obecného užívání vod, tedy zejména přístupu k vodní hladině. V mnoha případech jsou totiž některé ze zmíněných objektů umístěny tak, že není možný volný průchod osob kolem vody.

Tam, kde není možné zjistit majitele stavby, nechávají pracovníci Povodí Ohře na místě k její odstranění výzvu, v ostatních případech obesílají domnělé majitele se stejnou výzvou.

Žádáme všechny dotčené spoluobčany a sousedy o pochopení a součinnost. Spojuje nás společný zájem, a tím je bezesporu právo na přístup k vodě a čisté okolí vodní nádrže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

13:04 ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

S maximální opatrností okroužkoval odborník z Jihočeského ornitologického klubu čtrnáct ptáčků v těs…