Povodí Ohře: Nahlédněte pod pokličku naší práce

30.08.2019 7:34

Prázdniny se pomalu chýlí ke svému konci. Nevíte, kam v září o víkendu? Umožníme Vám nahlédnout pod pokličku naší práce, zejména pak vstup do jinak nepřístupných částí objektů. V sobotu, 7. září 2019, zpřístupníme vodní dílo Skalka, Březová, Fláje, jezy Terezín a Doksany.

Povodí Ohře: Nahlédněte pod pokličku naší práce
Foto: Povodí Ohře
Popisek: Povodí Ohře.

Povodí Ohře bude prezentovat činnost vodohospodářského dispečinku a vodohospodářských laboratoří na jezu v Terezíně. Vodní díla budou zpřístupněna i ve vnitřních prostorách, bude k dispozici odborný výklad, kde se dozvíte řadu informací o vodním díle samotném i o dalších aktivitách našeho podniku. V blízkosti vodního díla Fláje bude otevřena i přehrady Rauschenbach, která leží v sousedním svobodném státě Sasko, a úpravnu vody v Meziboří, která zásobuje vodou významnou část obyvatelstva na Mostecku, Teplicku a Ústecku. Návštěvní uzel v okolí vodního díla Fláje bude zpřístupněn ve spolupráci s Českojiřetínským spolkem rámci Dne evropského dědictví a také ve spolupráci se SčVK a SVS. Bude zajištěna autobusová doprava mezi vodními díly Fláje, Rauschenbach, nádražím v Moldavě a Rechenbergem, kde bude probíhat hudební festival. Pod hrází flájské přehrady budou připraveny akce pro nejmenší.

Otevřeno bude od 9 do 16 hodin. Detaily o místě konání naleznete v aktivní mapě připravené ZDE.

Ve vnitřních prostorách hrází bude výrazně chladněji než venku, proto si přibalte s sebou teplejší oblečení.

Účastníci jsou povinni:

  1. Dbát pokynů průvodce Povodí Ohře, státní podnik.
  2. Dodržovat platné právní a ostatní předpisy a pokyny k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci při pobytu na vodním díle.
  3. Řídit se zásadami bezpečného chování. Za dodržování zásad bezpečného chování u osob mladších 18 let je odpovědný jejich doprovod.
  4. Dodržovat nařízení, příkazy a zákazy bezpečnostních značek a symbolů.
  5. K pohybu uvnitř nebo na vodním díle používat výhradě určené komunikace, cesty, držet se se svojí skupinou a nenahýbat se přes zábradlí a zábrany.
  6. Při exkurzi nekouřit, nepožívat alkoholické nápoje a jiné návykové látky, nevstupovat pod jejich vlivem do objektu vodního díla.
  7. Ohlásit průvodci nedostatky a závady, které mohou mít nepříznivý vliv na bezpečnost pobytu v objektu vodního díla.
  8. Nezapínat a nevypínat elektrická zařízení, svévolně nezasahovat do elektroinstalací, krytů a bezpečnostních prvků zařízení a nedotýkat se technologických zařízení.
  9. Nevstupovat na přechodové lávky nebo žebříky pokud je na nich další osoba.
  10. Okamžitě opustit vodní dílo na výzvu průvodce.

Těšíme se na vaši návštěvu a přejeme vám příjemný zážitek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…