Pražská primátorka a odbory obnovily vyjednávání Rady hospodářské a sociální dohody

15.07.2015 14:20

Tento týden se po více jak čtyřleté nečinnosti sešla Rada hospodářské a sociální dohody. Setkání iniciovala pražská primátorka Adriana Krnáčová na základě impulzu od předsedy Českomoravské konfederace odborových svazů Josefa Středuly. Při jednání účastnící konzultovali řešení důležitých problematik v rámci Hl. m. Prahy – mj. školství, sociálních služeb či dopravy včetně taxislužby.

Pražská primátorka a odbory obnovily vyjednávání Rady hospodářské a sociální dohody
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

Rada hospodářské a sociální dohody hl. m. Prahy (RHSD) vznikla v roce 2011. Po čtyřech jednáních, která všechna proběhla v témže roce, se však již dále nesešla. Obnovená jednání proběhla tento týden v úterý. Účastnické strany obnovení RHSD ocenily a představily i své aktuální postoje a náměty pro další setkání. Kromě zdůraznění potřeby pravidelného dialogu mezi zúčastněnými, byly hlavními diskutovanými tématy například financování sociálních služeb, školství (střední školy a propojení škol s praxí), řemeslo, vázané živnosti, cestovní ruch, nebo doprava. Program zahrnoval i problematiku taxislužby na území hlavního města, v jejímž řešení účastnické strany pražskou primátorku podpořily.

V rámci jednání byla rovněž zdůrazněna nutnost propojení s národní RHSD a nutnost sdílení informací. Po vzoru národní Rady se pražská primátorka následně ujala pozice předsedkyně RHSD. Další jednání je naplánováno na 21. září letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…