Pražská strojírna dodá pro novou vozovnu v Melbourne 35 výhybek a tři křížení

13.04.2024 16:13 | Tisková zpráva

Pražská strojírna pracuje na další velké zakázce pro Austrálii. Pro nově vznikající tramvajovou vozovnu ve městě Melbourne postupně vyrobí a dodá 35 výhybek a 3 čtyřsrdcovková křížení. Dopravu komplikuje krize v Rudém moři, kdy lodě musí volit až o 4 týdny delší trasu kolem Afriky. Aktuálně Pražská strojírna vypravuje kontejner s výrobky dvakrát do měsíce, poslední dodávka je plánována na červen letošního roku.

Pražská strojírna dodá pro novou vozovnu v Melbourne 35 výhybek a tři křížení
Foto: pstroj.cz
Popisek: Pražská strojírna - logo

Výběrová řízení na projekt nové vozovny probíhala již během roku 2022 a po několika úpravách a aktualizacích projektu obdržela Pražská strojírna v červnu 2023 objednávku na 35 výhybek, tedy korespondující počet výměn, přestavníků a srdcovek, a tři čtyřsrdcovková křížení. Následovalo intenzivní řešení technických detailů, harmonogram stavby a dlouhé přepravní časy totiž vyžadovaly, aby PS začala expedovat první výrobky již na začátku roku 2024.

Anketa

Kdo byl vaším favoritem ve druhém kole slovenských prezidentských voleb?

hlasovalo: 17421 lidí

„Všechny přejímky před expedicemi probíhají bez účasti zákazníka, výrobky přejímá pouze naše oddělení technické kontroly. Pro naši továrnu je důvěra, kterou v nás náš australský partner vkládá, velkým oceněním a důkazem, že během mnohaleté spolupráce jsme vždy odvedli kvalitní práci,“ říká Robert Masarovič, předseda představenstva a generální ředitel Pražské strojírny a. s.

Dopravu do Austrálie komplikuje nepříznivá bezpečnostní situace v Rudém moři, která donutila rejdaře změnit obvyklou námořní trasu využívající Suezský průplav a zvolit bezpečnější, ale až o 4 týdny delší trasu kolem celé Afriky. V současné době se dvakrát do měsíce vypravuje z vinořské továrny velký čtyřicetistopý kontejner směr Melbourne Poslední expedice s výrobky pro novou vozovnu je plánována na červen letošního roku.

Nová tramvajová vozovna pro město Melbourne bude umístěna v části Maidstone mezi ulicemi Williamson Rd and Hampstead Rd a měla by sloužit k údržbě a parkování 100 tramvají nové generace (tzv. třídy G).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…