Předposlední motorový vůz RegioSpider ČD přijel do ČR

08.02.2013 15:51

Předposlední motorový vůz RegioSpider Českých drah (u výrobce Stadler Rail označený jako Regio-Shuttle RS1) je v České republice.

Předposlední motorový vůz RegioSpider ČD přijel do ČR
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Po vykonání příslušné technicko-bezpečnostní zkoušky a vyřízení dalších formalit souvisejících s provozem bude umístěn v depu v Liberci. Odtud bude vyjíždět na různé tratě s ostatními vozy RegioSpider. V budoucnosti se předpokládá rozšíření jejich provozu také na trať Liberec – Česká Lípa. Poslední vůz tohoto typu bude dodán do konce února také do depa v Liberci.

České dráhy mají v Libereckém kraji jeden z nejmladších vozidlových parků v České republice a ve střední Evropě s průměrným věkem pod 10 let. V provozu jsou tam především zcela nové motorové vozy RegioSpider (Regio-Shuttle RS1 Stadler Rail). Letos bude v Libereckém kraji v provozu 19 těchto vozů. Dále jsou tam v provozu modernizované jednotky Regionova nebo motorové vozy řady 843 vyrobené v letech 1996 a 1997.

Motorové vozy RegioSpider Českých drah (Regio-Shuttle RS1 Stadler Rail) nabízejí moderní světlý klimatizovaný interiér, pohodlné sedačky potažené textilem s opěrkami hlavy a rukou, rozsáhlé prostory pro umístění kočárků a jízdních kol. Vozy jsou bezbariérové, nízkopodlažní a umožňují snadný nástup vozíčkářům, cestujícím s kočárky a osobám se sníženou schopností pohybu (senioři, malé děti). U vybraných míst jsou elektrické zásuvky 230 V pro napájení drobné elektroniky cestujících. WC je bezbariérové s uzavřeným systémem. Cestujícího ho proto mohou využívat i ve stanici. O průběhu jízdy a následujících zastávkách informuje moderní audiovizuální informační systém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

zabavení majetku

Dobrý den, já bych byl s tím zabavováním majetku opatrný. Jednak to ve mě neevokuje nic dobrého. Také si nemyslím, že všichni Rusové můžou za politiku jednoho šílence. Sice si ho zvolili, ale ne všichni a asi ani ne tak úplně dobrovolně. Nebo jste jiného názoru? A hlavní věc co mě zajímá, co byste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Povodňová situace na Vltavě zůstává stejná, počasí v Čechách se lepší

13:21 MHMP: Povodňová situace na Vltavě zůstává stejná, počasí v Čechách se lepší

Povodňový orgán hl. m. Prahy se dnes sešel, aby vyhodnotil aktuální povodňovou situaci. Na území Čec…